Janneke Brink
Janneke Brink (Foto: Tergooi)
Video

Topvrouw Tergooi: 'Reguliere poli's gaan we stap voor stap weer openen'

  Coronavirus

BUSSUM - Bestuursvoorzitter Janneke Brink van Tergooi vertelt in een video over de manier waarop het ziekenhuis haar reguliere zorg geleidelijk weer openstelt voor alle patiënten. Hoewel de coronacrisis nog lang niet voorbij is, wordt ook de situatie in Tergooi stabieler.

"Ik ben heel blij u te vertellen dat we ook in Tergooi een afname zien van het aantal coranapatiënten", begint Brink. "Het is een hele intensieve periode geweest. Een periode waarin we zorg hebben kunnen leveren aan coronapatiënten, maar waarin we ook zorg hebben kunnen leveren aan alle mensen die dat urgent nodig hadden. Alle patiënten die met spoed gezien moesten worden hebben we kunnen zien. Ook alle oncologiepatiënten zijn we blijven zien. Daar gaan we mee door de komende periode." 

Maar nu de druk wat begint af te nemen in het ziekenhuis, is de tijd daar om ook de andere patiënten weer te ontvangen. "Dus ook degenen die niet urgent waren, maar nu wel gezien moeten worden", vervolgt de topvrouw. "Samen met de medisch specialisten en huisartsen proberen we een zorgvuldige afweging te maken welke patiënten de zorg het hardste nodig hebben. Dus wie we als eerste gaan zien. Daarnaast gaan we onze reguliere poli's stap voor stap weer openen." 


Meer berichten