Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Ambtenaren Gooise Meren komend weekend '1,5-meter controleur'

Coronavirus

BUSSUM - Ruim veertig ambtenaren van de gemeente Gooise Meren gaan de komende paasdagen de gemeentelijke boa’s ondersteunen bij de handhaving op de gedragsregels ter voorkoming van de verspreiding van corona. Zij gaan op vrijdag, zaterdag, zondag én maandag in tweetallen de straat open spreken mensen aan die zich niet aan de 1,5 meter afstand houden. 

De duo’s zijn herkenbaar aan hun felgele vest van de gemeente. Ook de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) van Gooise Meren zijn de komende dagen actief met controles in de openbare ruimte. Zij zullen zich met name focussen op bekende plekken waar mensen mogelijk samenscholen, zoals het strand Muiderberg, speelplaatsen en parken. 

Daarnaast controleren zij of mensen zich houden aan het verbod om te sporten op de gemeentelijke sportparken en sportveldjes. Deze zijn al enige weken afgesloten. De boa’s mogen wél boetes uitdelen, de ondersteuners niet. Wanneer mensen geen gehoor geven aan de oproep of aanwijzing van de controleurs, nemen zij contact op met de boa’s, die dan ter plaatse komen.

Burgemeester Han ter Heegde deed donderdagochtend een oproep aan alle ambtenaren om zich aan te melden als '1,5-meter controleur'. Hij sprak van een 'uitzonderlijk' beroep in een bijzondere tijd'. "Samen staan we sterk tegen corona", aldus de burgemeester. 

Binnen een paar uur hadden zich ruim veertig controleurs aangemeld. Burgemeester Ter Heegde, de wethouders Nico Schimmel en Geert-Jan Hendriks en Margriet van Schaik, directeur van de gemeentelijke organisatie, nemen de komende dagen zelf een dagdeel van drie uur voor hun rekening. 

Over het algemeen houden de inwoners van Gooise Meren zich goed aan de corona-gedragsregels, aldus de gemeente in een persbericht. "Bij winkels, in het openbare leven en op de weekmarkt wordt ruimafstand gehouden van elkaar. Sporadisch zoeken groepen mensen elkaar toch op." 

De bijzondere opsporingsambtenaren hebben tot op heden een tiental bekeuringen uitgedeeld. Mensen die die regels niet naleven worden eerst gewaarschuwd. Bij een tweede vergrijp volgt een boete. Mensen, die ondanks het geldende verbod om te sporten op de gemeentelijke sportparken of afgesloten sportveldjes, worden meteen bekeurd.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief