Trots opent oma Klaver Traiteurslager Klaver & Zn. aan de Koekoeklaan.
Trots opent oma Klaver Traiteurslager Klaver & Zn. aan de Koekoeklaan. Foto: © Bob Awick
WinkelNieuws

Slager Klaver terug op vertrouwde stek

Commerciële bijdrage

BUSSUM - Zo trots als een pauw opende oma Klaver afgelopen woensdag Traiteurslager Klaver & Zn. op de Koekoeklaan. “Ze wordt in juni 98 jaar en is nog prima bij de tijd. Ze vindt het zo leuk dat ik samen met mijn zoon Beau weer in de slagerij sta”, vertelt Jeroen Klaver enthousiast.

Ruim dertien jaar, van 1997 tot 2010, runde Jeroen samen met zijn vader en moeder de slagerij. “Maar het werd tijd voor mij een eigen weg in te slaan. Niet het slagersvak uit, maar meer naar de industriekant.” Jeroen ging werken bij Nice to Meat, een bedrijf dat de beste vleesrassen van de meest verantwoorde boerderijen selecteert en dat klaarmaakt voor bijvoorbeeld de horeca. “Het is mooi om te zien dat er goed wordt omgegaan met de dieren. Je ziet tegenwoordig dat mensen minder vaak vlees eten, bijvoorbeeld vier dagen niet en drie dagen wel, maar dat ze áls ze vlees op het menu zetten, kiezen voor kwalitatief goed vlees.”

Terug op oude stek

Toen zoon Beau Klaver (23) zijn opleiding bij Defensie afrondde met een diploma dacht hij: wil ik dit eigenlijk wel? Moet ik nog niet even verder kijken? “Ik ben de SVO vakopleiding food gaan doen en heb mijn slagersdiploma op zak.” Met nóg een slager in de familie vond Jeroen het de overweging waard om samen met zijn zoon een slagerij te runnen. “Ik hoorde van Beau dat slager Oegema onze oude slagerij in de verkoop had staan. Het moest zo zijn.”

Een uitgelezen kans voor Jeroen om samen met zijn zoon Beau opnieuw te beginnen. “En mijn vrouw Tanja helpt ook mee. Ze doet veel achter de schermen, maar staat ook regelmatig in de winkel.” Hij geniet ervan om met zijn familie de traiteurslagerij te runnen. “Werken met familie is fijn. Je kent elkaar en vertrouwt elkaar, dat werkt echt heel prettig.” De afgelopen week was een heftige: de Klavertjes draaiden dagen van soms wel zestien uur. Geen probleem, vindt Jeroen, die als geen ander weet dat ondernemen hard werken is. Ze keken uit naar de opening die woensdag 24 mei was. 

Oma opent slagerij

“Het leek ons zo leuk als oma de zaak zou openen. We hadden gezorgd voor een kleurrijke ballonnenboog met daartussenin een strik. Om de slagerij officieel te openen trok oma aan het lintje. Regelmatig stiefelt ze met haar rollator naar ons toe, ze woont aan de overkant van de winkel, en komt gezellig langs. Zit ze zo een half uurtje op haar rollator te kletsen met de klanten. Heerlijk toch.” Ook krijgt oma regelmatig een kant-en-klare maaltijd mee. 

Broodje Klaver speciaal

Jeroen weet dat de vraag naar zulke maaltijden steeds groter wordt. “Mensen willen lekker eten, maar hebben soms weinig tijd of zin om het zelf te bereiden. Wij hebben een mooi assortiment kant-en-klaarmaaltijden die door de speciale verpakkingsmethode een dag of zeven na aankoop goed blijven.” Naast maaltijden mikt Klaver op belegde broodjes. De lekkerste? Broodje Klaver speciaal natuurlijk. Wat erop zit? “Ja, dat is een verrassing, kom maar proeven.” Met het mooie weer in aantocht bereiden de slagers zich voor op het barbecueseizoen. “Het worden drukke tijden voor ons, maar dat maakt ons niet uit, we hebben veel zin om er hard tegenaan te gaan.”

Traiteurslager Klaver & Zn. | Koekoeklaan 66 | Bussum | open van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Uit de krant