Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Burgemeester: nog geen reden voor vuurwerkvrije zones

Buurt & wijk

BUSSUM - Afgaande op de afgelopen jaarwisseling gemelde klachten over vuurwerkoverlast en de schade heeft de gemeente geen enkele reden om komende jaarwisseling met vuurwerkvrije zones te komen. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde. 

Er waren wel klachten over overlast, zelfs wat meer dan andere jaren, en er was zeker ook schade. Toch stelt de burgemeester dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. "Het aantal klachten is eigenlijk niet noemenswaardig", zo stelt de burgemeester.  "Natuurlijk hoor je knallen en soms harde knallen. Maar kom op mensen, daar is het ook oud en nieuw voor."

Een vuurwerkvrije zone, zoals een vuurwerkvrij centrum of geen vuurwerk bij verzorgingshuizen, zit er voorlopig wat de burgemeester betreft nog niet in. "De politie en brandweer geven aan dat het op basis van de gegevens van afgelopen jaren al niet nodig was. En als ik kijk naar dit jaar dan zeg ik: het hoeft niet", zo stelt de burgemeester.

Zo'n vuurwerkvrije zone kan er, hoewel het volgens de burgemeester niet nodig is, wel gewoon komen. "Als de politiek het wil, of als de mensen op straat het willen, dan kunnen we er natuurlijk best over praten. Maar die signalen heb ik niet."

Uit de krant