Afbeelding
Foto: Bob Awick

Fouten gemaakt met eerste proces Paviljoen Heidezicht

Buurt / wijk

BUSSUM - De eerste processen voordat Paviljoen Heidezicht de deuren opende aan de Randweg verdienen geen schoonheidsprijs. Dat zegt wethouder Jan Franx, nu als wethouder betrokken rond de toekomst van Heidezicht.

Er was de afgelopen jaren vaker gedoe over Paviljoen Heidezicht. Dat begon al voor dat het restaurant annex speelplaats de deuren opende, maar ook de jaren daarna kabbelde dat voort. Buurtbewoners vreesden vooraf veel overlast. Toen Paviljoen Heidezicht afgelopen jaar failliet ging en er plannen werden gemaakt om het pand te verkopen zodat een nieuwe eigenaar er iets zou kunnen beginnen, kwamen de zorgen weer naar boven. 

Gemeente communiceerde te slecht
Volgens Franx kwam de ophef van toen vooral doordat de gemeente slecht communiceerde. "En dat mogen we onszelf als gemeente wel verwijten. Met de kennis van nu hadden we anders moeten handelen en geen verkeerde verwachtingen moeten wekken bij de buurtbewoners", zo zegt Franx. 

Het verkochte Paviljoen Heidezicht gaat volgend jaar weer open. Nu zonder zorgen van buurtbewoners. Franx heeft veel gesprekken gevoerd met de koper van Paviljoen Heidezicht en de betrokken buurtbewoners. Er bleek al snel draagvlak. "Ja, daar zijn we dan ook best trots op. Dat er nu een ondernemer klaarstaat met een goed plan en dat dat ook op de steun van de buurt kan rekenen. We kunnen nu samen gaan werken aan wat moois."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant