Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Verbouwplannen Deen kunnen zo goed als doorgaan

Buurt / wijk

BUSSUM - Het heeft er alle schijn van dat de grootse verbouwplannen van de Deen-supermarkt aan de Laarderweg snel van start kunnen gaan. De gemeenteraad moet het gewijzigde bestemmingsplan voor de bouw nog goedkeuren, maar afgelopen week bleek er voldoende steun voor. 

De Deen-supermarkt aan de Laarderweg heeft al langer plannen om een heel stuk groter te worden. De eerste plannen daarvoor werden twee jaar geleden al gepresenteerd aan de buurt. De supermarkt hoopt snel te kunnen starten met de verbouw. Dat moet ervoor zorgen dat de supermarkt straks 350 m2 groter wordt en voldoet aan de meest moderne maatstaven.

Buurtbewoners hadden eerder zorgen over de bouwplannen en vreesden overlast van onder meer de grote parkeerplaats achter de supermarkt en de kletterende winkelwagentjes, maar ze vreesden ook een toename van de verkeers- en parkeerdruk. Aan de hand van de klachten heeft de Deen-supermarkt de plannen aangepast. Er worden onder meer zogenaamde 'akoestische maatregelen' genomen om de overlast tegen te gaan. Toch staat nog steeds niet de hele buurt achter de plannen. 

Of de verbouwplannen van de Deen echt door mogen gaan bepaalt de gemeenteraad over twee weken. 

Uit de krant