Afbeelding
Foto: Yvette de Vries
Video

Verkeersdeelnemers: 'Kruispunt Brinklaan levensgevaarlijk'

Buurt / wijk

BUSSUM - Het kan nog een stuk beter met het veiligheidsgevoel van verkeersdeelnemers op het veelbesproken kruispunt van de Nassaulaan naar de Havenstraat over de Brinklaan. Verkeersdeelnemers noemen de weg 'levensgevaarlijk. 

Een fietser vertelt aan NH Nieuws dat ze het levensgevaarlijk vindt. "De auto's rijden gewoon door. De kinderen werden bijna overreden."

Een medewerker van een winkel op het kruispunt heeft zelfs al een vechtpartij gezien na een incident. "Er was een mevrouw die wilde oversteken en een auto liet haar niet voor gaan, toen werd er over haar voeten gereden."

Er wordt sinds de aanpassing van het kruispunt veel geklaagd. De weg werd 'shared space', wat betekent dat er helemaal geen borden en drempels geplaatst worden en er ook geen andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. Dat komt de veiligheid ten goede. Juist omdat er geen regels zijn. Maar dat is hier niet echt het geval. De gemeente stelt echter dat verkeersdeelnemers nog moeten wennen en dat het vanzelf beter gaat. 

Uit de krant