Buurtbewoners vrezen weer overlast als Paviljoen Heidezicht langer open mag

  Buurt / wijk

BUSSUM - Enkele buurtbewoners rond Paviljoen Heidezicht hebben er bezwaar tegen als het restaurant straks tot later op de avond open mag. Volgens de bezwaarmakers verbreekt de gemeente daarmee eerder gemaakte afspraken met de buurt. 

Als Paviljoen Heidezicht straks verkocht wordt mag een volgende horeca-ondernemer het restaurant tot 22.00 uur 's avonds open houden, zo heeft de gemeente bepaald. Dat was tot nu toe tot 19.00 uur het geval. Dat werd jaren geleden zo afgesproken om te voorkomen dat buurtbewoners overlast zouden hebben van Paviljoen Heidezicht. Deze afspraken werden vastgelegd tot aan nu drie jaar geleden. Er volgden geen nieuwe afspraken met de buurt. Paviljoen Heidezicht deed een jaar geleden daarom ook al eens een aanvraag om tot later op de avond open te mogen. De gemeente was van plan dat toe te staan, maar op het laatste moment trok Paviljoen Heidezicht de plannen terug. 

Paviljoen Heidezicht gaat nu dus verkocht worden. De gemeente heeft daarna het voornemen om voor de volgende horeca-ondernemer van Paviljoen Heidezicht de normale horecaregels te laten gelden, zoals deze gelden ook gelden voor de rest van de gemeente. Daarmee mag het restaurant dus langer open dan voorheen. 

Buurtbewoners boos op gemeente
Dat de beperkte openingstijden voor Paviljoen Heidezicht straks vervallen steekt de buurt. Buurtbewoners stellen dat de gemeente hen misleidt en zelfs heeft besodemieterd. De gemeente stelde echter al eerder dat de ruimere openingstijden geheel volgens alle regels gaan.

Straks weer meer overlast en parkeerdrukte
Buurtbewoners vrezen nu dus weer veel overlast. "Kom eens een keer op een van onze balkons langs nu de horeca gesloten is en kom dan nog eens terug als de horeca weer open gaat. Dan ervaar je pas het verschil en kun je er echt over mee praten. Er is veel geschreeuw", vertelt één van de buurtbewoners. 

Naast de overlast van de bezoekers van Paviljoen Heidezicht wordt ook veel extra parkeerdrukte gevreesd.


37 reacties
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>