Knoop bevoorraden supermarkten op zondag wordt doorgehakt

  Buurt / wijk

BUSSUM - Bussumse supermarkten weten komende week of ze voortaan ook op zondag bevoorraad mogen worden. De gemeenteraad hakt woensdag een knoop door over de regels. 

De supermarkten hebben al langer de wens ook op zondag bevoorraad te mogen worden. Dat zou er voor zorgen dat er ook op zondags versproducten verkocht kunnen worden.

Er mogen nu zondags geen vrachtwagens met goederen naar de supermarkten komen. Dat was twee jaar geleden een van de voorwaarden toen de supermarkten toegestaan werd zondags open te gaan. Het bevoorraden op zondag zou overlast veroorzaken, zo was de vrees. 

De gemeente heeft de zaak de afgelopen maanden nog eens bekeken en nog eens buurtbewoners rond onder meer de supermarkt aan de Koekoeklaan benaderd. Daar was eerder veel protest tegen het bevoorraden op zondag, maar dat bleek nu geen probleem meer. 

Andere regels voor winkels
De regels waarmee straks dus wel zondags bevoorraad mag worden vallen onder de 'winkeltijdenverordening' van de gemeente. Dat stuk wordt woensdag besproken door de gemeenteraad. Als de raad met het stuk akkoord gaat, gaan de regels de dag daarna meteen gelden. 


1 reactie
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail