Afbeelding
Foto: Slot Architectuur

College stelt toch geen hoger beroep in tegen uitspraak Driftweg

Buurt & Wijk

NAARDEN - Het college van B&W van Gooise Meren liet eind maart nog weten een hoger beroep in te stellen tegen de rechterlijke uitspraak (van 14 februari jongstleden, red.) over het bouwplan van de ‘groene Barbapapa’ aan de Driftweg in Naarden. Nu wordt naar buiten gebracht dat die stap naar de Raad van State toch niet gezet wordt.

“Achteraf is dit gebaseerd op een misverstand over het besluit dat toen is genomen”, laat een woordvoerder weten. “In een nieuw collegeoverleg is het besluit verhelderd: het college accepteert de uitspraak van de bestuursrechter (rechtbank) en stelt geen hoger beroep in. Het college zal met inachtneming van de gerechtelijke uitspraak een nieuwe beslissing op bezwaar voorbereiden.” Eerder meldden B&W bij het standpunt te blijven dat het bouwplan past binnen het bestemmingsplan, en dat de omgevingsvergunning terecht is verleend. 

Niet unaniem

Het blijkt ook een ingewikkeld besluit te zijn geweest en het college was ook niet unaniem. Wethouder Hugo Bellaart had namelijk wel naar de Raad van State willen stappen om het besluit onherroepelijk te maken en de schade voor de omwonenden en andere bezwaarmakers te beperken. Wethouder Bellaart: “Ik heb laten aantekenen dat ik tegen dit besluit heb gestemd vanwege het niet consistent doorlopen van de rechtsgang tot aan een onherroepelijke uitspraak van de Raad van State en vanwege het risico op een minder gunstige uitkomst voor omwonenden, de natuur en de gemeente als gevolg van dit besluit.” Immers, de bestuursrechter van de rechtbank heeft behalve de afwijzing van dít gebouw vanwege onder andere de balkons, ook expliciet bevestigd dat hogere bouw conform de regels van het bestemmingsplan is toegestaan.

Uit de krant