Familie Hamminga (boers, kleinzoon en vrouw) ontvangen symbolisch de sleutel van verhuurmakelaar Wanda (G&O).
Familie Hamminga (boers, kleinzoon en vrouw) ontvangen symbolisch de sleutel van verhuurmakelaar Wanda (G&O). Foto: Yvonne Hoefman

Broers Hamminga over hun nieuwe stekkie: ‘Mooier kan je het niet hebben!’

Buurt & wijk

MUIDEN - Woningcorporatie G&O heeft afgelopen week de sleutels aan de nieuwe bewoners van nieuwbouwproject De Ankerplaats in Muiden overhandigd. Eind 2021 startte de bouw en nu, ruim een jaar later, vond de oplevering plaats. 

Afgelopen vrijdag leverde Van Wijnen het complex officieel op aan G&O. Er zijn 41 twee- en driekamerappartementen gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis aan ‘t Anker. Meneer Hamminga (67) is één van de gelukkigen: “Alles is nieuw, ik ben er helemaal blij mee!”

(Tekst loopt verder onder de foto)


Het appartementencomplex van nieuwbouwproject De Ankerplaats. Foto: Margot Brakel

De samenstelling van de bewoners is een mix van jong en oud, alleenstaanden en stellen. Bewoners die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlieten kregen voorrang, om zo de doorstroming op de woningmarkt in Gooise Meren te stimuleren. Ook werden vijf appartementen met voorrang toegewezen aan 55-plussers. Meneer Hamminga is daar één van. Hij woont al z’n hele leven in Muiden, vlakbij z’n broer. En het toeval wil dat beide broers zijn ingeloot voor een nieuwbouwappartement aan ’t Anker. “Ik kijk ernaar uit om er te gaan wonen!”

Directeur-bestuurder van G&O, Maarten van Gessel: “We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn enorm trots op het resultaat. En waar we vooral blij mee zijn is dat we woningen hebben toegevoegd in Muiden. Ook in Gooise Meren zijn er honderden woningzoekenden. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Elke woning is er één. Met de komst van deze veertig woningen (en een ontmoetingsruimte) komen er ook weer veertig andere woningen vrij voor woningzoekenden. We wensen alle nieuwe bewoners aan ‘t Anker veel woonplezier toe.”

Formele overdracht tussen Van Wijnen en G&O. V.l.n.r.: Martijn Haaijer (BBA), GerwinProphitius (Van Wijnen - projectleider), Wim Jan Duizer (Van Wijnen - uitvoerder), Manuel van de Veen (projectleider G&O) en Frank van der Manden (Van Wijnen - werkvoorbereider).

Uit de krant