De leuke bank die in het groot bij De Plataan komt.
De leuke bank die in het groot bij De Plataan komt. Foto: PR

Eindelijk officiële opening van De Plataan

Buurt & wijk

NAARDEN De langverwachte officiële opening van multifunctioneel centrum De Plataan in Naarden is dan eindelijk aanstaande. Aankomende zaterdag - 24 september - is het zover!

De feestelijkheden beginnen om 14.00 uur. De aanwezigen worden welkom geheten door drie gebruikers van het pand: Anita Keita (Versa Welzijn); Marian Buvelot (Bibliotheek Gooi en meer) en Herman de Hollander (De Schakel). Vervolgens krijgt Saïd Almakroudi het woord. Hij staat stil bij het 25-jarig jubileum van Buurtplatform KTV. Ook spreekt tandarts Luuk Verbraak, namens de huurders van het gezondheidscentrum Naarden. Aansluitend verricht burgemeester Han ter Heegde samen met enkele inwoners de openingshandeling.

Mama Mia

Daarna, rond 14.30 uur, gaat het feest dóór en vóór de buurt van start, met het thema: ‘Mamma Mia, wat een feest!’ Vanwege Burendag wordt er groots uitgepakt, en staan er verschillende activiteiten voor jong en oud op stapel zoals Oud-hollandse spelletjes, levend tafelvoetbal, knutselen, green screen, cyber24, mozaïeken en een speurtocht waarmee je een goodiebag kunt verdienen. De dag wordt rond 17.30 uur afgesloten met de vertoning van de film ‘Mamma Mia’, buiten naast De Plataan (neem een krukje of kleedje mee!).

In het nieuwe multifunctioneel centrum de Plataan (Majoor Kampsstraat 3) zijn de bibliotheek, Versa Welzijn en De Schakel sinds november 2021 gevestigd. De inwoners van Naarden zijn hier welkom voor onder andere (creatieve) activiteiten, een gezellig praatje, boeken te lenen, samen te eten, een rustige werkplek of de krant te lezen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Uit de krant

Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief