Parkeren rond Action blijft voor problemen zorgen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Parkeren rond Action blijft voor problemen zorgen

  Buurt / wijk

BUSSUM - Het parkeren van bezoekers aan de Action aan de Slochterenlaan zorgt nog steeds voor problemen. Dat meldt de gemeente.

De afgelopen jaren speelde het probleem al vaker. Om het probleem op te lossen werd het naastgelegen P+R-terrein al geopend voor bezoekers aan de zaak, maar er wordt op dat parkeerterrein maar mondjesmaat geparkeerd, zo stelt de gemeente na gesprekken met buurtbewoners, de Action en de exploitant van het parkeerterrein. Bezoekers van de Action parkeren vooral aan de Slochterenlaan zelf of er wordt foutgeparkeerd verderop waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Bewoners klagen nog steeds steen en been. 

Er werden de afgelopen jaren al meerdere maatregelen genomen. Zo werd de opstelplaats naast de Action aangepast, er werd een stopverbod doorgevoerd, paaltjes geplaatst tegen foutparkeren en er werd meer gehandhaafd. 

Geen andere toegang
Het plan was ook om de entree van het P+R-terrein te verplaatsen, zodat het voor Action-klanten ook makkelijker zou worden om er te parkeren. Dat plan is echter van tafel. De tijdelijke aanpassingen kosten teveel geld en zullen ook maar kort gebruikt worden. 

De problemen moeten straks pas tot het verleden behoren als er ook gewerkt gaat worden aan het weghalen van sporen voor de deur van de Action. Dat geeft weer ruimte om ook de verkeers- en parkeersituatie rond de Action aan te passen. De gemeente ziet dat als één van de opgaven voor het gebied, zo laat het gemeentebestuur weten na vragen van de VVD. Er gaat onder meer gekeken naar extra en betere parkeermogelijkheden. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>