Afbeelding
Foto: Bob Awick

Speelpark Oud Valkeveen mag extra parkeerterrein openen

Buurt / wijk

NAARDEN - De grote parkeerdrukte op drukke dagen van Speelpark Oud Valkeveen moet komend jaar tot het verleden behoren. Er komt een 'overloopparkeerterrein' om de drukte beter op te vangen. 

Speelpark Oud Valkeveen mag vanaf komend jaar voor maximaal twintig dagen per jaar, als het speelpark drukte verwacht, bezoekers met auto's doorsturen naar een stuk grond van Staatsbosbeheer. Dat moet tegengaan dat bezoekers hun auto's even verderop parkeren, aan onder meer de Valkeveenselaan en de Huizerstraatweg. Daar klagen buurtbewoners al veel langer over de steeds toenemende drukte met auto's aan hun straat. Met regelmaat staan de bermen daar vol of worden opritten van woningen geblokkeerd door verkeerd geparkeerde auto's. 

De komst van het 'overloopparkeerterrein' ging niet zonder slag of stoot: er werd erg lang overlegd tussen gemeente, speelpark en Staatsbosbeheer. Een half jaar geleden kwam er een akkoord, de gemeente heeft nu de benodigde vergunning afgeleverd. 

Speelpark Oud Valkeveen moet wel aan een hele reeks voorwaarden voldoen. Zo mag het extra parkeerterrein niet zomaar gebruikt worden. Dat moet te alle tijde gemeld worden bij de gemeente en mag dus maar maximaal twintig keer per jaar. Het parkeerterrein is alleen voor auto's. 

Uit de krant