Afbeelding

Bussums centrum moet toegankelijker worden

Buurt / wijk

BUSSUM - Het centrum van Bussum moet toegankelijker gemaakt worden voor mensen met een beperking. Dat plan heeft de gemeente. 

Er wordt een toegankelijkheidstoets gedaan van de openbare ruimte en de winkels. De komende weken gaan, zonder dat mensen dat merken, experts en mystery guests de straat op om te checken hoe Bussum er voor staat qua toegankelijkheid voor slechtzienden, blinden, doven of mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Er wordt gekeken wat er verbeterd kan worden. 

Het hele plan duurt ongeveer negen maanden. Na de toegankelijkheidstoets wordt er een rapport met verbeterpunten opgesteld. Dat wordt vervolgens weer voorgelegd aan het gemeentebestuur zodat er gekeken kan worden wat er aangepakt moet worden. Nadat de gemeente dat heeft opgepakt volgt er nog een toegankelijkheidstoets om te kijken of de toegankelijkheid ook echt verbeterd is. 

Dat Gooise Meren werkt aan de verbeterde toegankelijkheid komt onder meer doordat Bussum geldt als een van de 'pilotgebieden' van een proef van MKB Nederland. 

Uit de krant