Verbouw supermarkt Deen vertraagd door terechte bezwaren buurt
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

Verbouw supermarkt Deen vertraagd door terechte bezwaren buurt

  Buurt / wijk

BUSSUM - De grote verbouw van supermarkt Deen aan de Laarderweg loopt vertraging op. Volgens de Raad van State hebben buurtbewoners terechte bezwaren tegen het plan, vooral vanwege verwachte overlast. 

Volgens de Raad van State is het nodig om het lawaai achter de woningen aan de Lange Heul te beperken. Dat lawaai komt vanaf de parkeerplaats en de bevoorradingsplaats achter de supermarkt. Met de bouw van een twee meter hoge muur achter de tuinen van de woningen aan de Lange Heul wordt het lawaai tot een aanvaardbaar niveau beperkt.

Maar volgens de Raad van State staat die geluidwerende muur niet dwingend voorgeschreven in het bestemmingsplan. Die zekerheid voor de bewoners van de Lange Heul moet er wel zijn, want zonder de muur overstijgt het lawaai achter de supermarkt de normen. 

Te makkelijk gedacht over stankoverlast
Verder oordeelt de Raad van State dat de gemeenteraad te makkelijk heeft gedacht over de stankoverlast van enkele standplaatsen voor onder meer een viskraam. De gemeenteraad vond dat dit al voldoende is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Maar volgens de Raad van State is dat niet zo. Bij het maken van een bestemmingsplan moet los van de APV ook worden gekeken naar een goed leefklimaat voor omwonenden. Dat is hier niet gebeurd.

Andere regels
Bovendien heeft de gemeenteraad in het bestemmingsplan ook niet vastgelegd hoe lang de standplaatsen kunnen worden ingenomen. Ook  dat moet in het bestemmingsplan worden geregeld, aldus de Raad van State.

De gemeente heeft van de Raad van State twintig weken de tijd gekregen om het bestemmingsplan aan te passen zodat het wel aan alle voorwaarden voldoet.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>