Afbeelding

Parkeerplekken weg tegen jeugdoverlast aan Landstraat

Buurt / wijk

BUSSUM - Er gaan aan de Landstraat vijf parkeerplekken weggehaald worden door de gemeente. Dat gebeurt om de stoep op het bewuste stukje breder te maken. De reden: langslopende schooljeugd zorgt al veel langer voor overlast voor aanwonenden. 

De stap wordt genomen omdat bewoners klagen over overlast van de langslopende jongeren, vooral schooljeugd van het Goois Lyceum. De jongeren lopen meerdere keren per dag voor het raam van de bewoners langs op weg naar de Vomar-supermarkt om een tussendoortje te kopen. De bewoners hebben last van het kabaal dat de jongeren maken. 

Eerdere maatregelen hadden geen resultaat
Het probleem speelt al veel langer. Er werd eerder al gekeken of er maatregelen genomen konden worden, maar punten zoals kortere pauzes en extra controle hadden geen resultaat. De klachten bleven aanhouden. Door de parkeerplaatsen weg te halen en de stoep breder te maken, lopen de jongeren straks op een wat grotere afstand van de woningen van de overlast ervarende bewoners. 

Het gaat wel nog even duren voordat de parkeerplaatsen worden weggehaald. Omdat er ook nog gekeken moet worden of de parkeerplaatsen ergens anders gecompenseerd kunnen worden, staan de aanpassingen gepland voor het tweede of derde kwartaal van volgend jaar. 

Uit de krant