Herinrichting Gooische wacht op eindoordeel Raad van State
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Herinrichting Gooische wacht op eindoordeel Raad van State

  Buurt / wijk

BUSSUM - Er gaat voorlopig nog geen schop in de grond voor de herinrichting van het terrein van de Gooische Hockey Club aan de Bussumse Meerweg. Een woordvoerder van de vereniging verklaarde dat vandaag tijdens een spoedzitting bij de Raad van State. Hij stelde dat de vereniging niet het risico wil lopen dat de Raad van State het project afblaast terwijl de herinrichting al is gestart.

Een buurman van de club vroeg de Raad om schorsing van het bestemmingsplan waarmee de herinrichting mogelijk wordt gemaakt. Ook de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten vroeg aanvankelijk om schorsing, maar zag daar op het laatste moment van af.

Vraagtekens
Beide verenigingen hebben onlangs overleg gevoerd. Volgens de woordvoerder van de hockeyclub is de verwachting dat Natuurmonumenten zijn bezwaren tegen de herinrichting laat varen. Natuurmonumenten zette vraagtekens bij de herinrichting vanwege de bouw van het nieuwe clubhuis. Dat kan voor verstoring van de grondwaterstand zorgen en droogte veroorzaken bij het groen rondom de club.

Die vrees is blijkbaar weggenomen. Als er al sprake is van een verstoring, dan zal dat volgens een woordvoerder van de gemeente alleen plaatsvinden tijdens de bouw van het clubhuis. Na de bouw herstelt de grondwaterstand vanzelf weer.

Goede buffer
De buurman handhaaft wel zijn bezwaren. Hij is niet blij met de sloop van het oude clubhuis. Dat vormt namelijk een goede buffer tegen het lawaai vanaf de sportvelden. Het nieuwe clubhuis komt middenin het complex te staan. Straks komt een van de velden op een afstand van drie meter van de woning te liggen. Dat zal de overlast flink vergroten.

Intussen is ook een omgevingsvergunning verleend voor de sloop van het oude clubhuis en de bouw van het nieuwe en de verlegging van de velden. Daar heeft de buurman intussen ook bezwaar tegen gemaakt. Om te voorkomen dat er een onomkeerbare situatie ontstaat, vroeg de buurman om schorsing. Maar nu er voorlopig niets gaat gebeuren, is er geen sprake van een urgente situatie.

Afwijzen
De Raad zal daarom het schorsingsverzoek hoogstwaarschijnlijk afwijzen. Daar komt bij dat de gemeente de bezwaren tegen de verleende vergunning ook pas zal behandelen als de Raad het bestemmingsplan definitief heeft beoordeeld. Dat zal waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar het geval zijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>