Eerste echte Bussumse Buurtcamping komt er aan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het organisatieteam van de buurtcamping neemt een voorproefje.
Het organisatieteam van de buurtcamping neemt een voorproefje. (Foto: Yvette de Vries)

Eerste echte Bussumse Buurtcamping komt er aan

  Buurt / wijk

BUSSUM - Verbroedering, lekker met je voeten in het gras, proefkamperen, of gewoon zin in iets anders. Wat voor reden je ook voor jezelf kunt verzinnen, iedereen uit de buurt is welkom op de eerste Bussumse Buurtcamping van 20 tot en met 22 juli.

Vorige jaar zat het al in de pijplijn, maar toen kreeg de organisatie niet alles op tijd geregeld. Dit jaar gaat het zeker lukken, laat 'campingbeheerder' en een van de initiatiefnemers Lisa Schonewille weten. Het organisatieteam heeft al even proefgedraaid op het gras van de Groene Long in Bussum.

"We hebben er veel zin en willen zo veel mogelijk mensen uit de buurt de camping op trekken." De buurtcamping is bedoeld voor alle inwoners van Bussum en vindt plaats op een van de mooiste groene plekjes in Bussum: de Groene Long. Enige 'vereisten' zijn: een campinguitrusting, zin om te kamperen en een zonnig humeur. Kampeerervaring is overigens ook niet nodig.

Bussum is niet uniek met haar Buurtcamping. In steden als Amsterdam, Zaanstad en Utrecht zijn ook buurtcampings. Dit landelijke fenomeen gaat haar zesde jaar in en dit jaar zijn er maar liefst twintig plekken waar parken of stukjes groen voor korte of langere periode worden omgetoverd tot gemoedelijke buurtcampings.

Meedoen of meehelpen
Wie het kamperen wel ziet zitten, kan zich aanmelden via de site bussum.debuurtcamping.nl. De organisatie kan ook nog wel wat handjes gebruiken bij de organisatie van dit alles. Zo zijn ze nog op zoek naar creatievelingen of vrijwilligers voor het organiseren van de bingo. Maar ook serieuze taken, zoals een brandmeester, moeten nog worden ingevuld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>