Kan het Vonkgebouw worden gesloopt?
Kelly ziet graag dat de Vonk wordt gesloopt.
Kelly ziet graag dat de Vonk wordt gesloopt. (Foto: Bob Awick)

Kan het Vonkgebouw worden gesloopt?

  Bedrijven

BUSSUM - Het Vonkgebouw op de kop van de Nassaulaan heeft haar dieptepunt wel bereikt. Het pand is compleet verloederd en is zeker geen visitekaartje voor 'Bussum hart van het Gooi' zoals op de banner staat boven het pand.

De rood-witte linten geven aan dat mensen niet te dichtbij moeten komen. Burgemeester Han ter Heegde laat weten dat het pand wel veilig is en dat men zich geen zorgen hoeft te maken.

Slopen graag
Uitbater Kelly Schemmekes van Brasserie Drusius wil niets liever dan dat het lelijke pand tegen de vlakte gaat. Hij heeft al een heel plan om een serre aan de zijkant neer te zetten en er een echt gezellig plekje van te maken. "Ik ben zelf eerst voorstander geweest om het pand te behouden, maar nu wil ik dat het wordt gesloopt. Opknappen zou erg duur worden. Het is ook bijna niet meer voor te stellen dat hier ooit nog iets komt."

Mooie plannen
"Ik wil heel graag aan de slag met mijn pui aan de zijkant. Ik heb mooie plannen voor een industriële serre. Ik heb er al een gezien in Alkmaar. Hier in Bussum zie ik overal om mij heen steeds meer horecabedrijven en allemaal hebben ze een mooi venster. Hier sluit ik graag bij aan. "

Afwachten
"We zitten hier al bijna 20 jaar en we willen graag door. Gelukkig heb ik goed contact met de gemeente, die ook plannen heeft voor het verleggen van het verkeer. Het is afwachten, maar als het aan mij ligt zou ik hier iets heel moois van maken."

Meer berichten