Gooise Bedrijvendag over economie stimuleren in regio
Eerdere edities in Spant! werden druk bezocht.
Eerdere edities in Spant! werden druk bezocht. (Foto: Bob Awick)

Gooise Bedrijvendag over economie stimuleren in regio

  Bedrijven

BUSSUM De achtste Gooise Bedrijvendag komt er weer aan. De dag wordt gehouden op maandag 26 maart in Spant!. Deze dag voor ondernemers uit het Gooi, de Vechtstreek en Eemland is om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen.

Ook kunnen de ondernemers contacten opdoen die voor hun business belangrijk zijn. De doelgroep is heel breed: het gaat dus om 'iedereen' die onderneemt in de regio. De Gooise Bedrijvendag is de enige netwerkbijeenkomst in de regio; de ondernemers moeten wel een binding met deze regio hebben.

Tijdens de Gooise Bedrijvendag wordt altijd een thema belicht door regionale sprekers vanuit verschillende invalshoeken. "Het thema van dit jaar is: Welke kansen en mogelijkheden zijn er om de economie te stimuleren in de regio Gooi- en Vechtstreek?", aldus voorzitter Ruud Bochardt. "Hoe verhoudt de inrichting van traditionele winkelcentra en klassieke winkelstraten zich tot het nieuwe onlineshoppen? En waarom mogen op de meeste bedrijventerreinen geen consumentgerelateerde bedrijven gevestigd worden? Waar ligt die grens? En moeten winkelcentra en bedrijventerreinen zich innovatiever inrichten? En zo ja, hoe dan? Want dat vraagt wel een omslag in denken bij ondernemers, overheden en consumenten."

Leegstand en initiatieven
De sprekers op de Gooise Bedrijvendag zijn Ellen van Vossen, dorpsmanager in Bussum, en Kjeld Vosjan, centrummanager Hilversum. Volgens Van Vossen staat het winkellandschap onder druk. Zij vertelt: "Steeds meer kantoorgebouwen staan leeg. Er is grote behoefte aan nieuwe initiatiefnemers. Dit speelveld vraagt om een nieuwe strategie, andere coalities en eigentijdse vormen van samenwerking."

Vosjan vult aan dat als je gebieden (economisch) beter wil laten functioneren, dat alleen kan in samenwerking met gebruikers en eigenaren van en in de gebieden. "Er is altijd een gedeeld belang, ga daarnaar op zoek. Met een positieve houding, een grote 'gunfactor' en met een heldere en directe communicatie is veel meer te bereiken. Met uiteindelijk als doel een veilige en schone omgeving, meer bezoekers en bestedingen en vooral tevredenheid onder bezoekers en bedrijven."
De Gooise Bedrijvendag is van 17.30 tot 21.30 uur. Het informatieve deel van het programma begint om 19.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Meer berichten