[Advertorial] VOCBeleggen onthult eigen filosofie
Tenne Tromp deelt graag zijn kennis van beleggen.
Tenne Tromp deelt graag zijn kennis van beleggen.
Advertorial

VOCBeleggen onthult eigen filosofie

  Bedrijven

BUSSUM - Ondernemend beleggen, dat is in het kort gezegd wat VOCBeleggen doet. Wat dat precies inhoudt, weet de Naarder Tenne Tromp als geen ander, en met veel enthousiasme vertelt hij daarover. Hij houdt dan ook op dinsdag 20 februari om 20.00 uur voor alle belangstellenden een presentatie in hotel Jan Tabak.

Start-up
Tromp straalt als hij vertelt over de start-up van VOCBeleggen waar hij vorig jaar met vier andere partners mee begonnen is. Het gaat boven verwachting goed.

Verdubbelen
"VOCBeleggen staat voor Verdubbelen met Opties en Conservatives. Een unieke beleggingsfilosofie die Nederland weer ondernemend laat beleggen. Als Nederlandse Fund Manager delen wij onze kennis, onderzoek en beleggingsideeën binnen ons kenniscentrum." Tromp biedt als assetmanager het VOC Fonds aan.

Filosofie
"Dat doen we aan potentiële participanten die we allemaal persoonlijk willen leren kennen. De verwachtingen willen we goed managen, want je stijgt, maar daalt ook dubbel zo hard. Verder moet je geloven in onze filosofie en willen we dat de participanten zich voor de lange termijn verbinden. Een hard eisenpakket voor het fonds, waarbij de minimale inleg 100.000 euro is."

Uniek
"Wat ons uniek maakt, is dat we een combinatie maken van investeren in conservatieve bedrijven, aangevuld met alternatieve beleggingen en een aantal actief beheerde optiestrategieën. De basis is een defensieve strategie. Dat is 70 procent, de overige 30 procent gebruiken we om iets extra's te kunnen doen."

Ondernemen
Dat is leuk voor ondernemende beleggers die wel tegen een stootje kunnen. Wij houden namelijk ook van ondernemen en dat doen wij met een verantwoorde hefboom van gemiddeld twee, waarmee wij beleggen in combinatie met uitgekiend risicobeheer. Dat betekent in het kort gezegd dat je twee keer zo hard omhoog gaat, maar ook twee keer zo hard omlaag als het tegenzit. Als de beurs dus een keer zakt, moet je niet onrustig gaan slapen."

Gecalculeerde risico's
"Wij nemen alleen gecalculeerde risico's indien we daarvoor voldoende betaald worden in de vorm van rendement. We vragen daarbij om een lange termijn commitment." VOCBeleggen werkt inmiddels met een portefeuille van 24 miljoen euro. De ambitie is om aan het eind van het jaar op 50 miljoen te zitten. "Daarnaast zijn we bezig met het proces om de AFM-vergunning te verkrijgen. Als het goed is, hebben we die begin 2019 binnen."

Bijeenkomst
Tenne Tromp vertelt graag over de filosofie achter VOCBeleggen. Daarom is iedereen welkom bij de presentatie op dinsdag 20 februari om 20.00 uur in hotel Jan Tabak. Graag aanmelden door een mailtje te sturen naar: info@vocbeleggen.nl.

Win een boek
Wie alles wil weten over ondernemend beleggen kan kans maken op het boekje 'Van stuiver tot miljardair'. Stuur een mailtje naar info@vocbeleggen.nl en vertel daarin waar VOC voor staat. Vergeet niet naam en adres te vermelden. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Meer berichten