Afbeelding
Foto: Google Maps

Na een halve eeuw moet fietsenmaker Kick Fakkeldij weg

Bedrijven

BUSSUM - Net geen halve eeuw, maar wel een lange 45 jaar was fietsenmaker Kick Fakkeldij een van de meest vertrouwde gezichten op station Naarden-Bussum. Maar dat duurt niet lang meer: het bekende fietspoint moet sluiten en moet wijken voor een automatische fietsenstalling. 

Het fietspoint van Fakkeldij moet wijken omdat de NS zegt alle fietsenstallingen op stations te gaan vervangen voor automatische stallingen. Dat moet het makkelijker maken je fiets te stallen: je betaalt met je ov-chipkaart en je fiets wordt met camera's bewaakt. Maar tijdens het stallen van je fiets ook je band laten plakken is er straks niet meer bij. Tot teleurstelling van velen. 

Nadat bekend werd dat Fakkeldij de deuren moet sluiten regent het steunbetuigingen. Veel vaste klanten komen even langs om Fakkeldij te bedanken, zelfs burgemeester Han ter Heegde deed dat al. En op Facebook gaat de stroom aan berichten door, maar veel haalt het niet uit. 

De deuren van Fakkeldijk sluiten na 31 januari. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief