Na net geen 100 jaar valt het doek voor Barneveld Zaken
Met pijn in het hart sluit de zaak eind maart.
Met pijn in het hart sluit de zaak eind maart. (Foto: Bob Awick)

Na net geen 100 jaar valt het doek voor Barneveld Zaken

  Bedrijven

BUSSUM - Het is niet anders, maar Barneveld Zaken heeft besloten de deuren te sluiten. De reden is dat er geen opvolger is gevonden.

Het besluit om, na net geen honderd jaar, de deuren definitief te sluiten, hebben de zusjes Jitske Roselaar-Barneveld en Wilma Barneveld met pijn in het hart genomen. Maar nu de eigenaressen respectievelijk bijna 68 en 61 jaar zijn, is het toch echt zover. De zaak zal rond eind maart definitief haar deuren sluiten.

Roselaar: "Het is zo'n groot bedrijf en dat is ook de reden dat het bijna niet over te doen is. We hebben het absoluut niet makkelijk met het besluit en hebben echt jaren van ons leven gegeven aan de zaak. En dat hebben we ook altijd met heel veel plezier gedaan. We hebben hier altijd hard moeten werken. Het is nooit klaar en op een gegeven moment wil je ook iets anders met je leven."

Inmiddels is de grote uitverkoop begonnen en dat loopt erg goed. Veel klanten zijn al langs geweest om de zussen en het personeel gedag te zeggen. "De reacties zijn gigantisch, hartverwarmend ook. De mensen vinden het vreselijk dat we weggaan. Ze zeggen dat we altijd zo goed geholpen hebben, zo veel advies hebben gegeven. Veel mensen hebben hier hun huwelijkslijst samengesteld, daar zitten mooie verhalen bij."

Hoe het begon
Barneveld Zaken begon in 1919 als installatiebedrijf, op dezelfde locatie in Bussum. De zaak werd gerund door grootvader Jan-Willem. De tweede generatie, vader Cees en tante Cor, nam het roer over en de zaak werd uitgebreid met wit- en bruingoed. In 1952 werd een aangrenzende winkel erbij betrokken voor de huishoudelijke artikelen.

De zussen Jitske en Wilma waren de derde generatie die de zaak aan de Huizerweg runde.

Meer berichten