[Advertorial] Hoorstudio Gooise Meren geopend
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Problemen met het gehoor? Harrold Binnekamp biedt oplossingen.
Problemen met het gehoor? Harrold Binnekamp biedt oplossingen. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Hoorstudio Gooise Meren geopend

  Bedrijven

BUSSUMHoorspecialist Harrold Binnekamp is zo trots als maar zijn kan op zijn eigen winkel genaamd Hoorstudio Gooise Meren. En met recht, want de man met een bak aan ervaring kan nu alles op zijn eigen manier doen. Hij kiest voor een strakke inrichting, het werken met gerenommeerde merken en verricht zijn eigen hoormetingen in de 'stille' cabine.

Binnekamp staat te popelen om zijn klantenkring op te bouwen. "Ik had al langer de intentie om voor mezelf te beginnen en toen mijn oog op dit pand viel, wist ik dat ik hier wilde werken." Hij werkte jarenlang bij een gerenommeerd zelfstandig audicienbedrijf. Binnekamp is zelfstandig en dat biedt volgens hem enorm veel voordelen. "Ik hoef niet in een vast stramien te werken of bepaalde merken te verkopen. Ik kan echt de tijd voor de klant nemen. Er zijn altijd diverse gesprekken met mijn klanten die klachten hebben over hun gehoor. Ik verricht de metingen en begeleid het hele proces. En mocht het zo zijn dat de klant niet tevreden is met het eerste, het tweede of het derde setje, dan kunnen we gewoon blijven zoeken."

Juiste hoortoestellen
"Wat mij zo aantrekt in dit werk is om de combinatie van de luisterproblemen die een slechthorende in allerlei situaties ervaart te vertalen naar de juiste technieken die in de hoortoestellen zitten. Eenvoudige technieken waar het kan en meer geavanceerde techniek waar het nodig is."

Zo geeft Binnekamp het voordeel van een toestel dat gemaakt is om spraakgeluiden aan de voorzijde te versterken en achtergrondgeluid aan de achterkant onderdrukken. Of je kunt werken met een microfoon op tafel, een juf die voor de klas staat met een zender om haar nek, of een hoortoestel op het dove oor dat signalen naar je andere oor stuurt. Maar er zijn ook speciale toestellen om muziek goed te kunnen beluisteren. "Ik heb hier zelfs bij muzikanten aardige resultaten mee geboekt." En zo is er dus voor iedere situatie een andere oplossing.

'Stel een bezoek niet uit'
Binnekamp vertelt dat veel mensen toch een drempel ervaren wanneer ze met klachten aan het gehoor rondlopen. "Ze stellen het vaak nog even uit. Sommige mensen verstaan bij een vergadering de helft niet van wordt gezegd, een ander vermijdt verjaardagsfeestjes. Het is vaak 'de omgeving' die het probleem veroorzaakt. Kleinkinderen die onduidelijk spreken, of mensen die je niet aankijken, of iemand die mompelt. Als je hoorverlies negeert, sluit je je steeds meer af van je omgeving. Je kunt in een sociaal isolement komen. Dat willen we voorkomen. Want wie te lang wacht, raakt nooit gewend aan een hoorapparaat. Het is enorm wennen. Opeens hoor je weer de klok tikken of het ritselen van de krant. Het is met name vermoeiend om al die signalen te verwerken in je hersenen. Dat kost tijd."

Preventie
In de Hoorstudio worden zoals gezegd de metingen verricht. Maar de toestellen (ieder merk) kunnen hier ook gerepareerd en schoongemaakt worden. Op het gebied van preventie zijn er oordoppen op maat voor op de motor, voor bij een concert, in het zwembad of tijdens de slaap.

Ook verkoopt Binnekamp wek- en waarschuwingssystemen, zoals een apparaat met trilling voor in je kussen. "Dat kun je afstellen voor als je telefoon gaat, de baby huilt of de deurbel gaat. Er is vreselijk veel mogelijk. Ik nodig iedereen uit om eens te komen kijken bij mijn Hoorstudio op de Clinge 2 in Bussum."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>