Inkstation Bussum viert jubileum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Cor en Jack van Inkstation Bussum.
Cor en Jack van Inkstation Bussum.

Inkstation Bussum viert jubileum

  Bedrijven

BUSSUM - Inkstation bestaat deze maand 12,5 jaar in Bussum. De vaste klanten weten deze plek midden in het centrum aan de Brinklaan 70 inmiddels goed te vinden. Maar ook komen er nog dagelijks mensen die vol verbazing ervaren hoe makkelijk het is om hier je printerinkt bij te laten vullen.

"Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee", zegt eigenaar Cor Wander. "Je bent tot 35 euro goedkoper uit per inktcartridge. Wat wij hier met name doen is het vullen van originele cartridges. Daarnaast verkopen wij ook heel veel soorten originele cartridges. Die zijn van veel betere kwaliteit dan de huismerkcartridges die fabrieksmatig worden nagevuld in Azië."

"Dat zijn namelijk lege A-merkcartridges die gereinigd en gevuld worden en daarna als huismerk worden verkocht. Wij verkopen alleen de enige echte en goede cartridges. Deze zijn zo goed dat je ze heel vaak kunt hervullen. Volgens mij ligt het record op 27 keer. Dat hoef je bij een huismerk niet te proberen; die zijn na twee keer vullen al niet meer mooi. De inkt geeft dan niet snel genoeg af of je krijgt strepen."

Vullen
Wander geeft mee dat je niet te lang moet wachten met het vullen van je cartridge. "Zodra je ziet dat de afdruk niet meer mooi is moet je aan vullen denken. Print je te lang door, tot de laatste druppel, dan is dat funest voor de cartridge."
En even bijvullen, dat regelt medewerker Jack van den Oord in een mum van tijd. "Het is vakwerk dat nauw luistert. Er is niet een universele inkt die overal in past." Met grote precisie hanteert hij de vele spuiten en verschillende kleuren inkt. De klant wacht een paar minuten aan de balie en kan zo meekijken in de 'open keuken'. 

Wander laat zien hoe mooi de inkt foto's kan printen. "Drie dingen zijn daarbij belangrijk: de instellingen van je printer, goed papier en natuurlijk een goede cartridge", lacht hij.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>