Bedrijventerrein De Nieuwe Vaart kan niet meedelen in subsidie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Google Maps

Bedrijventerrein De Nieuwe Vaart kan niet meedelen in subsidie

  Bedrijven

BUSSUM - Bedrijventerrein De Nieuwe Vaart kan niet meedelen in een provinciale subsidie die de gemeente Gooise Meren krijgt om bedrijventerreinen op te knappen en te verduurzamen. Dat laat de gemeente weten. 

De gemeente heeft een subsidie van twee ton gekregen van de provincie. Bedrijven kunnen aanspraak maken op een deel van dat bedrag om hun pand op te knappen of te verduurzamen. Echter komen alleen bedrijven op de Naarder bedrijventerreinen Gooimeer Noord en Gooimeer Zuid daarvoor in aanmerking. Dat komt omdat de subsidie al voor de fusie was aangevraagd en alleen door de gemeente Naarden. 

Het verzoek van de gemeente om na de fusie ook de Nieuwe Vaart in Bussum te subsidiëren is afgewezen vanwege 'nadere regels voor de beoordeling van subsidieaanvragen', schrijft wethouder Miriam van Meerten aan de gemeenteraad.

Wel geld voor Gooimeer Noord en Gooimeer Zuid
Pandeigenaren op Gooimeer Noord en Gooimeer Zuid kunnen dus wel aanspraak maken op een geldbedrag. 

Gooise Meren hoopt met de maatregelen een 'significante en duurzame verbetering van het aanzicht van gevels, inritten, groenvoorzieningen en/of parkeerfaciliteiten van bedrijfspanden' te realiseren. Daarnaast moet er voorzieningen gerealiseerd worden die leiden tot een 'lagere milieubelasting en tot zorgvuldig en efficiënt ruimtegebruik'.

Al een jaar eerder spraken ondernemers van Gooimeer Noord in de toekomstvisie Gooimeer uit dat zij hun bedrijventerrein verder willen verduurzamen. "Het project sluit daarnaast ook aan op de college-ambities om duurzaamheid onder ondernemers te versterken", schrijft Van Meerten. "Ingrepen die de beeldkwaliteit en verduurzaming van Gooimeer Zuid en Gooimeer Noord te goede komen, worden zo met behulp van subsidie gestimuleerd, zonder dat dit effect heeft op de begroting van Gooise Meren."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>