De zaak is te vinden aan de Nieuwe Vaart 30 in Bussum.
De zaak is te vinden aan de Nieuwe Vaart 30 in Bussum. Foto: Bob Awick

Kringloopwinkel geopend aan Nieuwe Vaart

Bedrijven

BUSSUM - Alita Veldmeijer liep twee jaar stage bij een kringloopwinkel in Amersfoort voordat haar lang gekoesterde wens in vervulling ging: een eigen kringloopwinkel. Afgelopen zaterdag gingen de deuren van I Love Kringloop aan de Nieuwe Vaart 30 open.

"Er waren zoveel mensen op de openingsdag, dat had ik echt niet verwacht", vertelt de aangenaam verraste onderneemster. Die extra aanmoediging heeft ze overigens niet echt echt nodig voor haar vertrouwen in haar concept. In de stageperiode leerde ze van alles, waaronder het werken met vrijwilligers en hoe je de winkel gevuld houdt. "Mensen geven spullen om verschillende redenen. Veel mensen zijn blij dat ze van de spullen af zijn, maar soms hebben ze ook geen zin in Marktplaats."

De keuze voor de naam 'I Love Kringloop was snel gemaakt. Ze zag overal namen als 'second chance' en dat wilde ze niet. "Ik houd zelf enorm van kringloop, dus deze naam past heel goed."

De onderneemster verwacht zeven dagen in de week druk te zijn met de kringloopwinkel en daar op termijn ook haar boterham mee te verdienen. Ze hoeft er naar eigen zeggen niet rijk van te worden en daarom gaat een deel van de opbrengst naar een zelfgekozen 'goed doel'. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant