Bussums centrum doet het beter dan gedacht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Bussums centrum doet het beter dan gedacht

  Bedrijven

BUSSUM - Het gaat veel beter met het centrum van Bussum dan eerder gemeld. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus dat haar recente Koopstromenonderzoek nog eens onder de loep genomen heeft. 

Eerder werd gesteld dat het centrum van Bussum hard achteruit holde: de omzet bleek volgens het onderzoek met 40 procent gedaald en de leegstand bleek toegenomen. Dat zorgde voor veel zorgen over het Bussumse centrum. Er werden zelfs meerdere raadsvragen gesteld. 

De resultaten van het Koopstromenonderzoek bleken echter op veel vlakken anders dan andere onderzoeken over het centrum van Bussum. Dat verbaasde de gemeente, waarna contact opgenomen werd met onderzoeksbureau Locatus. Het onderzoeksbureau nam haar onderzoek vervolgens nog eens onder de loep en toen bleek dat het een stuk beter gaat dan gedacht. 

Meer alledaagse boodschappen, luxeproducten daalden half zo erg
Het Bussumse centrum doet het vooral op het vlak van alledaagse boodschappen een stuk beter. Waar eerder werd gemeld dat de omzet met 35 procent daalde, bleek de omzet zelfs met 3,5 procent gestegen. Daarmee doet het Bussumse centrum het zelfs beter dan veel andere gemeenten. Voor wat betreft luxere aankopen werd eerder gemeld dat de omzet van de centrumondernemers met 47 procent was gedaald, dat bleek echter om een krappe 18,7 procent te gaan. Het centrum doet het daarmee niet veel slechter dan andere gemeenten. 

Leegstand gaat beter
Naast de omzet gaat het ook met de leegstand een stuk beter dan eerder gemeld. De leegstand neemt de laatste jaren gestaag af. 

Fouten komen door verkeerde meetmethode
Dat het Koopstromenonderzoek zoveel afwijkt van de werkelijkheid komt door een verkeerde meetmethode. Vergeleken met afgelopen jaar onderzocht onderzoeksbureau Locatus vijf jaar geleden een veel kleiner gebied. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>