Paviljoen Heidezicht vroeg afgelopen februari het faillissement aan.
Paviljoen Heidezicht vroeg afgelopen februari het faillissement aan.

Paviljoen Heidezicht wordt te koop gezet

  Bedrijven

BUSSUM - Het restaurant en de speeltuin van Paviljoen Heidezicht worden verkocht. Dat laat de gemeente weten. Naar een koper wordt nog gezocht, de gemeente hoopt alles rond de zomer afgerond te hebben. Wanneer de speeltuin en het restaurant dan weer geopend worden, is nog afwachten.

Er wordt momenteel volop gekeken naar de toekomst van Paviljoen Heidezicht. Het restaurant en de speeltuin sloten de deuren nadat de beheerder afgelopen februari failliet werd verklaard. De speeltuin is ondertussen onder beheer van de gemeente weer opengegaan, het restaurant staat in afwachting van een nieuwe exploitant nog leeg. Aan belangstelling heeft Paviljoen Heidezicht overigens geen gebrek: er hebben tot nu toe 50 horeca-ondernemers aangegeven een plan voor het restaurant en de speeltuin te hebben.

Voor bezoekers zal er onder een andere eigenaar zeer waarschijnlijk niet al te veel veranderen: de gemeente hecht er veel waarde aan dat de speeltuin behouden blijft en het naastgelegen gebouw heeft een horecabestemming, waardoor er dus hoe dan ook horeca terug zal keren.

Voor buurtbewoners zal de verkoop van Paviljoen Heidezicht wel gevolgen hebben. De gemeente heeft bepaald dat het restaurant onder een nieuwe eigenaar straks tot tien uur 's avonds open mag, geheel conform de bestaande regels voor de horeca van de gemeente. Dat is veel langer dan voorheen het geval was: het restaurant mocht slechts tot zeven uur 's avonds open. Dat werd jaren geleden zo afgesproken om te voorkomen dat buurtbewoners overlast zouden hebben van Paviljoen Heidezicht. Toen Paviljoen Heidezicht afgelopen jaar een aanvraag deed om de beperking met de openingstijden te schrappen was er wederom veel protest.

De gemeente heeft de plannen met Paviljoen Heidezicht gisteravond bekendgemaakt aan de buurt.

Meer berichten