'Het Bussumse centrum staat er best goed voor'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

'Het Bussumse centrum staat er best goed voor'

  Bedrijven

BUSSUM - Er wordt dan wel nog vaak gezegd dat het centrum van Bussum veel te kampen heeft met leegstand, dalende omzetten en teruglopende bezoekersaantallen, maar het gaat een stuk beter dan we allemaal denken. Tenminste, dat zegt dorpsmanager Ellen van Vossen in haar reactie op het recent verschenen koopstromenonderzoek. "We hebben de slechtste jaren nu wel achter de rug en je merkt aan alles dat het beter gaat."

Het centrum van Bussum heeft wel een paar slechte jaren gehad, zo weet Van Vossen. "Vooral tot drie jaar geleden hebben we het slecht gehad. Er was er veel sprake van leegstand, je merkte meer dat bezoekers wegbleven en er verdwenen ondernemers."

Dat had volgens haar deels te maken met de economische crisis. "Maar het centrum kon sowieso wel een zetje gebruiken. De laatste jaren gaat het stukken beter en daar hebben we met z'n allen hard aan gewerkt. We krabbelen echt weer op."

Afgelopen jaren veel gedaan
Samen met de gemeente en de evenementenmanager heeft de dorpsmanager veel gedaan om alle problemen weer vlot te trekken. Als grootste voorbeeld noemt ze het aanpakken van de leegstand. "We hebben de afgelopen jaren creatievere oplossingen gevonden voor leegstaande panden. Het was zo dat vaak werd gewacht tot er een nieuwe winkel kwam, nu keken we of we het anders op konden lossen als er interesse was. Aan de Brinklaan hebben we lege panden omgebouwd tot woningen, de Kapelstraat werd meer een terrasstraat en meer richting het centrum werd een lege winkel bijvoorbeeld een horecagelegenheid, zoals Stricks Bakery Café en Brownies en Downies. Dat kwam het centrum alleen maar ten goede. Leegstand werd aangepakt, maar er kwam ook meer leven op straat. En je merkt ook weer dat zulke zaken ervoor zorgen dat het centrum van Bussum weer aantrekt."

Dat het beter gaat met het Bussumse centrum, bewijst volgens Van Vossen de belangstelling van buitenaf. "Veel centra hebben nog steeds last van dezelfde problemen als Bussum heeft gehad. Er wordt steeds vaker naar ons gekeken door andere gemeenten. We worden steeds meer een voorbeeld van hoe teruglopende centra aangepakt kunnen worden. Er komen steeds meer beleidsmakers bij ons even een kijkje in de keuken nemen. Een goed teken."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>