Grote zorgen over leegstand Havenstraat

Grote zorgen over leegstand Havenstraat

  Bedrijven

BUSSUM - Er leven grote zorgen over de toenemende leegstand aan de Havenstraat. De stelt wethouder Van Meerten na vragen van Hart voor BNM. Aan de straat staan nu zeker zes panden leeg. 

Het gaat vooral slecht op het stukje Havenstraat tussen de Kapelstraat en de Landstraat. Daar kwamen de afgelopen maanden meerdere panden leeg te staan, met het vertrek van de Blokker als hoogtepunt. "Het gaat om een kwetsbare straat, maar de leegstand baart ons zeker zorgen", vertelde de wethouder. 

Leegstand wordt aangepakt
De gemeente laat weten aan de slag te gaan om de leegstand aan te pakken. Dat geldt voor de Havenstraat, maar vooral ook voor de rest van het centrum. "Het probleem heeft zeker onze aandacht. Voor het geval van de Havenstraat wordt er momenteel door de dorpsmanager gekeken wat er gedaan kan worden om de leegstand aan te pakken. Er wordt momenteel aan plannen gewerkt om de leegstand op te lossen."

De gemeente stelt goede hoop te hebben dat het aan de Havenstraat snel weer goed komt. Van Meerten: "Er speelt momenteel wel het een en ander. We praten met enkele ketens om de leegstaande panden weer op te vullen. Het gaat snel goed komen."

Meer berichten