Afbeelding

Afwachten of supermarkten ook op zondag bevoorraad mogen worden

Bedrijven

BUSSUM - Het wordt nog afwachten of de Bussumse supermarkten straks ook zondags bevoorraad mogen worden. De gemeente moet er nog over praten. 

De supermarkten trokken enkele weken geleden aan de bel met de vraag om ook op zondag te mogen bevoorraden. Dat mag nu niet. Het was twee jaar geleden een van de voorwaarden om de zondagopenstelling van de supermarkten toe te staan, de vrachtwagens met voorraad zouden de zondagsrust teveel verstoren. De supermarkten hopen dat de gemeente de regels aanpast om het bevoorraden op zondag wel toe te gaan staan. Als de supermarkten wel op zondag bevoorraad mogen worden, kunnen er ook zondags versproducten aangeleverd worden. Daarvoor wordt nu af en toe een grote koelcontainer geplaatst naast de supermarkten. 

De gemeente moet een oordeel vellen over de zaak. Een woordvoerder laat weten dat er nog over gesproken wordt. Het gemeentebestuur zal er eerst zelf over praten en zal ook nog een gesprek voeren met de supermarkten. Als het gemeentebestuur de supermarkten tegemoet komt door de regels te schrappen, moet daar een voorstel voor worden gemaakt voor de gemeenteraad. De raad moet dan haar akkoord geven. Het kan nog wel even duren voordat het überhaupt zover komt. 

Uit de krant