Afbeelding

Meer bezoekers bij scheidingsstation

Bedrijven

BUSSUM  - Met ruim 140.000 bezoekers was vorig jaar een van de drukste jaren bij het scheidingsstation van de GAD. In de hele regio neemt het bezoek aan de scheidingsstations toe.

Bezoekersaantallen:

De GAD
De GAD is erg blij met de stijging. "Want het is ook een toename in het aantal grondstoffen dat zij kwamen brengen. Hartstikke mooi, want hoe meer gescheiden afval zij naar de scheidingsstations brengen, hoe meer er hergebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe producten."

Grondstoffen uit afval hergebruiken is beter voor het klimaat en de toekomst dan zogenaamde 'primaire' grondstoffen aan de aarde onttrekken. Afgelopen dinsdag benadrukte staatssecretaris Dijksma (milieu) nog eens: "We moeten af van de wegwerpcultuur en anders denken over grondstoffen en afval. We moeten de verspilling van grondstoffen en de uitputting van onze aarde aan pakken".

Niet sluiten
Het is dus ook niet zo dat er in de regio één of meerdere scheidingsstations gaan sluiten, zo benadrukt de GAD. "Wij houden alle vier de stations, in tegenstelling tot berichten die de rondte doen. Dat is absoluut niet waar. "

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief