Afbeelding

Klokkenrestaurateur Harry Geerts opent zaterdag aan de Kapelstraat

Bedrijven

BUSSUM - Klokkenrestaurateur Harry Geerts opent zaterdag aan de Kapelstraat 12 om klokslag 12.00 uur een klokkenrestauratieatelier en -winkel. In de winkel worden voornamelijk antieke uurwerken en vintage polshorloges aangeboden.

Geerts zit bijna 25 jaar in het vak en heeft in die tijd aardig wat antieke klokken verzameld, zo veel dat ze niet meer in zijn atelier en winkel in Kortenhoef pasten. "Je bent een beetje klokkengek en dan koop je wel eens wat", zegt hij gekscherend. Hij is ontzettend blij met deze plek in de Kapelstraat. Hij woont al geruime tijd in de omgeving en de Kapelstraat sprak hem altijd al aan. "Het is een mooie straat, met veel ambachten en vakmensen."

Het repareren van antieke klokken is de hoofdactiviteit. Geerts is daarmee een van de slechts 20 ambachtslieden in Nederland die dat nog doen. Een uitstervend beroep, maar er is zeker nog wel behoefte aan, volgens Geerts. Het zal dan vooral de oudere generatie aanspreken. Met de verkoop van elektrische klokken en vintage polshorloges verwacht Geerts ook een jongere doelgroep in zijn winkel te krijgen. De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur, op maandag en dinsdag op afspraak.

Uit de krant