Afbeelding

Kunstwerken bij winkeliers Het Rijtje

Bedrijven

BUSSUM - Kunst van lokale kunstenaars bewonderen, wat winkelen en tegelijkertijd je boodschappen doen. Nog tot en met 21 november hangen er in 11 winkels aan het einde van de Huizerweg ('Het Rijtje') kunstwerken van leden van kunstenaarsvereniging Artes Bussum.

"Het idee voor deze Kunst op het Rijtje ontstond tijdens een overleg", vertelt Merijn Corsten van Sauter Wijnen. De winkeliers willen zo meer als collectief naar buiten treden en richting hun klanten wat extra's te doen. Tijdens Kunst op het Rijtje kunnen klanten stemmen op hun favoriete kunstwerk en maken ze kans op een zogenaamd Smaak van Bussum-pakket. Corsten: "We wilden geen kortingsactie; het kan namelijk met een beetje creativiteit zo veel leuker."

Er was vanuit de kunstenaars direct veel animo. Voorzitter van Artes Bussum Phyllis Buyserd laat weten het een prachtig initiatief te vinden. Het blijft volgens Corsten zeker niet bij een eenmalige actie. "Het is het eerste evenement in een programma." In het voorjaar denken ze zelf aan een soort vintagemarkt, waar bewoners van de achterliggende wijk hun spullen voor de deuren van de winkels mogen verkopen.

Uit de krant