Afbeelding

Nieuwe inrichting voor stomerij Palthe

Bedrijven

BUSSUM - Bijna dertig jaar zitten ze in de stomerijbusiness, waarvan de laatste vijftien jaar in het pand aan de Havenstraat 110. Frits (67) en Yvonne (64) van Gool hebben na het vertrek van de schoenmaker het interieur aardig verbouwd.

Ze kunnen zo weer een aantal jaar voort, want aan stoppen denkt het echtpaar voorlopig nog niet. Van Gool: "We gaan zeker nog een paar jaar door. Wat ons motiveert? Tevreden klanten. Die krijg je niet zomaar, je moet je ziel ergens instoppen om succes te hebben." Naast veel plezier hebben ze ook veel kennis van zaken en gaan ze goed met hun tijd mee, alhoewel er niet veel veranderd is volgens Van Gool. "Natuurlijk, er zijn strengere eisen, vooral op het gebied van milieu en daar worden we ook regelmatig op gecontroleerd. "Wel zien ze een terugloop in het aantal stuks kleding. Er is meer wasbare kleding gekomen," aldus Van Gool, "maar met chemische reiniging blijft ook die kleding langer mooi."

Wat je volgens Van Gool nooit zelf moet wassen zijn donzen dekbedden en jacks. "Daar is een gewone wasmachine of droger te klein voor. Wij hebben grote, professionele machines. Dons heeft ruimte nodig om goed te drogen, anders verliest het zijn isolatiewaarde."

Uit de krant