Jacqueline van der Loo.
Jacqueline van der Loo. Foto: Wiep van Apeldoorn

Opvolger Amaris-bestuurder René Hup gevonden uit eigen gelederen

Bedrijven

GOOISE MEREN - Er is een waardige opvolger gevonden van Amaris-bestuurder René Hup, die zijn actieve loopbaan per 1 juli 2022 beëindigd. Jacqueline van der Loo start per 1 juni 2022 als bestuurder.

Zij is geen onbekende voor Amaris, gezien haar huidige rol als directeur bedrijfsvoering aldaar. Koos Nieuwland, voorzitter raad van toezicht: “Er is veel vertrouwen dat Jacqueline de ingeslagen koers van Amaris verder kan verstevigen en we kijken er naar uit om met haar in haar nieuwe rol te gaan samenwerken.”

Voor een periode van ongeveer een jaar wordt er een collegiaal bestuur gevormd met een nog te benoemen bestuurder (ad interim), daarbij wordt gekeken naar een effectieve portefeuilleverdeling tussen beide bestuurders. In de loop van 2023 is er meer duidelijk wat de gewenste topstructuur van de organisatie zal worden.

De ouderenzorg staat de komende jaren voor een grote uitdaging. Als een van de grootste ouderenzorg-organisaties in deze regio voelt Amaris de verantwoordelijkheid dat zorg in de toekomst toegankelijk en beschikbaar blijft, juist voor het groeiende aantal ouderen met ondersteuningsvragen. Dit realiseert Van der Loo zich maar al te goed: “Het is een uitdagende en complexe puzzel die gelegd moet worden. Vele ouderen in de regio rekenen op ons; op het vakmanschap en de menselijkheid die we al jaren aan hen bieden. Tegelijkertijd staan we open voor nieuwe verbindingen, zowel intern als extern.” 

Uit de krant