Speciale CNC machine voor herstel van beschadigde velgen

Gebr. Van Leeuwen Velgherstel van start

18 mrt 2022, 13:58 Bedrijven
Het nieuwe bedrijfspand van Gebr. Van Leeuwen Velgherstel, onderdeel van ASN Gebr. De Zeeuw in Naarden.
Het nieuwe bedrijfspand van Gebr. Van Leeuwen Velgherstel, onderdeel van ASN Gebr. De Zeeuw in Naarden. Foto: PR

In Naarden is Gebr. van Leeuwen Velgherstel van start gegaan. Dit nieuwe bedrijf is onderdeel van het autoschadeherstelbedrijf ASN Gebr. De Zeeuw en herstelt in eigen beheer beschadigde autovelgen volgens fabrieksvoorwaarden.

Beschadigingen aan autovelgen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld langs de stoeprand schuren of door een ongeval. Voor het herstel ervan maakt Gebr. Van Leeuwen Velgherstel gebruik van een zogeheten CNC-machineDit is een computergestuurde machine voor het afdraaien van de beschadiging van de velg. Van deze CNC-machine is er slechts een beperkt aantal in Nederland operationeelGebr. Van Leeuwen Velgherstel kan de reparatie daarom als enige in t Gooi in eigen beheer - en dus snel - uitvoeren zonder daarbij een gespecialiseerd bedrijf te moeten inschakelen.

Onbalans

Ook zorgt Gebr. Van Leeuwen Velgherstel voor het richten van de velg. Hiermee wordt voorkomen onbalans voorkomen. Wanneer het lakwerk van de velg is beschadigd, zorgt Gebr. Van Leeuwen Velgherstel ervoor dat de velg o..