Jacqueline Jongerius: 'De fit20-training is erop gericht om het lichaam de ultieme prikkel te geven.'
Jacqueline Jongerius: 'De fit20-training is erop gericht om het lichaam de ultieme prikkel te geven.' Foto: PR

‘Fit en strak lijf met 20 minuten trainen per week’

Bedrijven

NAARDEN - Fit worden en blijven in slechts twintig minuten per week kan nu ook in Naarden. Hier heeft Jacqueline Jongerius afgelopen Valentijnsdag haar tweede vestiging van fit20 geopend. De Naardense ondernemer is blij dat ze nu ook in de vestingstad kan laten ervaren hoe het is om een sterk en gezond lijf te krijgen in weinig tijd.

Ze ontdekte negen jaar geleden zelf de trainingsmethode en was daarover zo enthousiast dat ze gedurende de coronaperiode twee fit20 studio’s geopend heeft.
“In juli 2020 opende ik de vestiging aan de Huizerweg in Bussum en in februari de vestiging in Naarden. Ik was sceptisch toen ik erover hoorde: ik kom vanuit een regelmaat van drie keer per week twee uur trainen in de sportschool en dacht: hoe kun je nou fit worden en blijven door maar één keer in de week twintig minuten te trainen? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik ben dit gewoon gaan proberen en na een maand was ik overtuigd: met fit20 kon ik in veel minder tijd mijn lijf sterk maken en houden. Nu houd ik meer tijd over en kan ik lekker buiten bezig zijn met wat ik echt leuk vind: mijn hond en paard.”

Sinds de opening van haar fit20-studio in Bussum weten velen de weg hiernaartoe te vinden. En al snel overwoog de sportieve ondernemer een vestiging in Naarden te openen. Aan de Lambertus Hortensiuslaan 13c vond ze de perfecte ruimte. “De behoefte is groot om je lekker in je lijf, je sterk en je fit te voelen. Ik realiseer me dat we uit een moeilijke periode komen waarin veel mensen minder hebben gedaan dan ze gewend waren. De fit20-training is erop gericht om het lichaam de ultieme prikkel te geven. Je voelt je al snel sterker, fitter en weerbaarder. Hierom is fit20 een echte gezondheidstraining. Mijn team van professionele trainers staat hier helemaal klaar voor.”

Voor iedereen

In twintig minuten train je op zes toestellen en altijd onder begeleiding van een personal trainer. Je traint een-op-een of een-op-twee. “Het voordeel van trainen met persoonlijke aandacht is dat je de oefeningen beter uitvoert om het optimale uit jezelf te halen. Je hoeft je niet om te kleden. Omdat de oefeningen in slow motion en in een koele studio worden uitgevoerd, zweet je niet. Na afloop is douchen niet van toepassing.” In haar fit20-studio’s trainen mensen van alle leeftijden. Ze ontvangt er sportieve mensen die bijvoorbeeld ook voetballen, golfen, hockeyen, tennissen of hardlopen. Zij zorgen met fit20 voor een sterk lijf zodat ze hierin nog beter kunnen worden. Ook mensen die ‘gewoon’ fit willen zijn om met de kleinkinderen te kunnen ravotten of die huishoudelijke klussen als tuinieren zonder moeite willen blijven doen, trainen bij fit20. “Eigenlijk gaat voor iedereen alles wat met spierkracht te maken heeft beter en makkelijker. En wie benieuwd is, is welkom om een kennismakingstraining te volgen”, besluit ze. 

Kijk voor meer informatie op www.fit20naarden.nl.

Uit de krant