Burgemeester Han ter Heegde met leerlingen en leermeesters in het nieuwe pand van Bouw- en Installatiemensen Gooi & Vechtstreek.
Burgemeester Han ter Heegde met leerlingen en leermeesters in het nieuwe pand van Bouw- en Installatiemensen Gooi & Vechtstreek. Foto: Bouw- en Installatiemensen

Unieke praktijkleerplek voor mbo-leerlingen, nu in Bussum

Bedrijven

BUSSUM - Na een turbulent anderhalf jaar van bouwen, installeren, inrichten én corona verrichtte burgemeester Han ter Heegde afgelopen vrijdag de openingshandeling van het nieuwe onderkomen van Bouw- en Installatiemensen Gooi & Vechtstreek. 

Deze unieke praktijkleerplek voor mbo-leerlingen die worden opgeleid voor een baan in de bouw of installatietechniek is met dit nieuwe pand klaar voor de toekomst.
De feestelijkheden werden gestart met een openingsontbijt waarbij gasten uit het onderwijsveld aanwezig waren. Richard Borst, directeur Bouw- en Installatiemensen en Jeroen Ankersmit, voorzitter directie MBO college Hilversum, benadrukte het unieke karakter van deze locatie ‘Gebouwde Omgeving’ waarin zowel mbo-leerlingen voor een baan in de Installatietechniek als in de Bouw zij aan zij hun vak leren. Een unieke combinatie. Met de energietransitie, klimaatproblematiek en krapte op de woningmarkt is nieuwe aanwas van technisch personeel hard nodig. In het pand aan de Parallelweg in Bussum volgen techniekleerlingen van MBO College Hilversum hun opleiding tot timmerman, loodgieter, elektricien en metselaar.

Tijdens de openingsborrel zette burgemeester Han ter Heegde via een laserstraal de officiële openingshandeling in werking. Hierin kwamen alle facetten van techniek in de bouw tot uiting. Zo ging er een sirene af, werd lucht uit een koker geblazen, gingen automatisch de lichten aan en opende automatisch de ‘deur naar de toekomst’. Leerlingen gaven daarop een luid applaus en vierden samen met hun leermeesters en de burgemeester de feestelijke opening van hun nieuwe leeromgeving.

Uit de krant