Afbeelding
Foto: PR

Wéér Michelinster voor Soigné Bussum

Bedrijven

BUSSUM Voor het twaalfde jaar op rij heeft restaurant Soigné uit Bussum een Michelinster ontvangen. De officiële presentatie van de Michelingids 2021 vond plaats tijdens een online-bijeenkomst in het DeLaMar theater in Amsterdam,

Dennis Jong, chef-kok en mede-eigenaar van het Bussumse restaurant, hoorde het goede nieuws vanmorgen. Daarmee is Soigné het enige restaurant in het Gooi met een Michelinster. “Wij zijn wederom supertrots, en supertrots op ons geweldige team in dit wel heel bijzondere jaar. Vorig jaar januari/februari was er nog niets aan de hand, maar in maart waren we genoodzaakt de deuren te sluiten.” 

In juni 2020 mocht de horeca weer open. “Sinds 1 juni hebben we Soigné@home opgezet. Helaas in oktober moesten wij weer onze deuren sluiten. Gelukkig konden we toen vol doorpakken met Soigné@home waar we geweldig trots op zijn. Elke week maken wij veel gasten blij met onze creaties voor thuis. We zijn ook dankbaar voor alle reacties en steun die we krijgen en dat wij nu voor het twaalfde jaar op rij de Michelinster krijgen is iets waar we ontzettend blij mee zijn”, aldus Jong.

Soigné is begonnen in november 2007. Voor het jaar 2009 ontving het restaurant een ‘Espoir’ van Michelin. Voor het jaar 2010 ontving het voor het eerst een Michelinster. Sinds die tijd heeft Soigné jaar op jaar een ster mogen ontvangen. In september 2015 is het restaurant uitgebreid en groter geworden zodat het restaurant uitermate geschikt maakt voor private dining (”wanneer we weer open mogen”) en beschikt het restaurant in de zomermaanden over een geweldig zonnig terras. 

Uit de krant