Tijdens de opnamen van 'Crisis in de tent'.
Tijdens de opnamen van 'Crisis in de tent'. Foto: © Bob Awick

Ierse pub Murphy’s in eerste aflevering van tv-programma ‘Crisis in de tent’

Bedrijven

BUSSUM - Horecazaak Murphy’s staat vanavond centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van het tv-programma Crisis in de tent. Deze Ierse pub is een gezinsbedrijf. Erich Jedrejak (58) is samen met zijn zoon Joey (33) eigenaar en ze worden bijgestaan door moeder Martine (43) die achter de schermen helpt en dochter Jill (18) die achter de bar staat. 

Joey werkt al tien jaar bij Murphy’s als de zaak te koop komt te staan. Hij weet zijn vader te overtuigen om de zaak samen te kopen. Vanaf het moment dat zij de zaak opknappen en overnemen loopt het goed, er is nieuwe klandizie en zelfs oude gasten komen weer terug. De eerste lockdown zien ze in eerste instantie als een gedwongen rustmoment, waarin ze het even rustiger aan kunnen doen. Het neemt een duistere wending als Erich ziek wordt en als één van de eerste Nederlanders het coronavirus krijgt. Binnen enkele dagen ligt hij aan het zuurstof op de IC. 

Erich neemt de tijd om te herstellen en ondertussen draait Joey - toen het weer mocht - de zaak. De pub loopt net weer redelijk als de tweede horeca-lockdown wordt afgekondigd. Dat nieuws komt bij de familie binnen als een mokerslag. Door overheidssteun kunnen ze het financieel nog wel een paar maanden uitzingen, maar ze maken zich vreselijke zorgen. Erich en Martine zijn in gemeenschap van goederen getrouwd; dus bij een faillissement moeten ze hun koopwoning uit. Aangezien dit café geen eten serveert, hebben ze nu helemaal geen inkomsten. Anders kunnen ze nog iets met afhalen en bezorgen doen. Herman den Blijker en Annemarie van Gaal bedenken een nieuw concept voor deze pub om te overleven.

Vanavond om 21:30 uur op SBS6.

Uit de krant