Afbeelding
Foto: Robert Sanders

Jan des Bouvrie sjoelbak als eyecatcher aan de wand

Bedrijven

NAARDEN - By Boris heeft twee sjoelbakken - een luxe en kinderversie - gelanceerd door wijlen Jan des Bouvrie. Bijzonder aan de sjoelbakken is dat ze naast een speelfunctie, ook heel mooi zijn als designobject, bijvoorbeeld aan de wand. 

By Boris is een initiatief van speelgoedfabrikanten Bob en Boris Stevens, en Wijnand den Uyl, eigenaar van Speelgoed Den Uyl. Een ontmoeting in 2018 met Nederlands bekendste interieurontwerper en liefhebber van gezelschapsspellen, Jan des Bouvrie, leidde tot een bijzondere samenwerking.

Wijnand de Uyl: “Jan wilde graag nog eens een oer-Hollands spel opnieuw ontwerpen zodat het behalve leuk om te spelen, ook een mooi designobject zou zijn. Hij tekende vervolgens twee sjoelbakken (twee meter): een wit exemplaar met zwarte belijningen en zwarte sjoelschijven, en een zwarte bak met witte sjoelschijven en witte belijningen. Tijdens het proces bedacht hij dat een kleinere bak in heldere kleuren in een kinderkamer niet zou misstaan. Hij onderschreef hiermee zijn visie dat ook een kinderkamer mooi mag zijn. De kindersjoelbakken (1.20 meter) zijn blauw en rood en hebben witte stenen.

Design object

Een slim ophangsysteem zorgt ervoor dat ze makkelijk als bijzonder kunststuk aan de wand gemonteerd kunnen worden. De sjoelbakken zijn van uitstekende kwaliteit zodat er eindeloos mee gespeeld mag worden.

Voor de luxe sjoelbak kan een pre-order (250 euro) worden geplaatst op de website ByBoris.nl. Levering is begin januari. Begin volgend jaar zijn de sjoelbakken in diverse winkels te koop waaronder Studio Jan des Bouvrie. De kleine bak is direct bestelbaar via de webshop van ByBoris.nl en kost 44,95 euro. De sjoelbakken zijn geheel in Des Bouvrie stijl verpakt. By Boris wil in samenwerking met Studio Des Bouvrie op termijn meerdere spellen uit brengen die zowel een spel- als een designfunctie hebben.

Uit de krant