't Raedthuys in Bussum breidde afgelopen zomer het terras uit.
't Raedthuys in Bussum breidde afgelopen zomer het terras uit. Foto: © Bob Awick

Perspectief voor horeca: nu al aanvraag indienen voor uitbreiding zomerterras

Bedrijven

BUSSUM - De horeca mag ook in de zomerperiode van 2021 de terrassen tijdelijk uitbreiden. Dat heeft het college van Gooise Meren deze week besloten. De uitbreiding betreft de periode tot 31 oktober 2021.  

Daarmee wil het college nu al perspectief bieden aan de horecaondernemers, die momenteel zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Het college haakt hiermee aan op het verzoek van horecaondernemers om hierover nu al helderheid te geven. Mede gezien de positieve ervaringen van het afgelopen zomerseizoen geeft het college hier graag gehoor aan.

Eerder had het college besloten uitbreiding van de terrassen in de zomer van 2020 toe te staan en die toestemming, na aanvraag van een vergunning, te verlengen tot 1 april 2021. 

De mogelijke uitbreiding van de terrassen in de zomer van 2021 gebeurt onder de voorwaarden die nu ook al gelden, te weten:

• Uitbreiding van de terrassen is, vooral maatwerk. Voor de uitbreiding dient opnieuw een vergunning te worden aangevraagd via vergunningen@gooisemeren.nl 

• Daarbij moet uiteraard ook de veiligheid geborgd zijn. Hulpdiensten moeten hun werk kunnen doen en er mag geen overlast voor inwoners ontstaan, de openbare ruimte moet het toestaan. 

• Er moet voldoende ruimte over blijven voor voetgangers en mindervaliden rekening houdend met de coronamaatregelen.

• De tijdelijke terrassen moeten zoveel mogelijk aansluiten op het bestaande vergunde terras. 

Bij overlast kan de vergunning direct worden ingetrokken. 

De horecaondernemers worden actief geïnformeerd over de mogelijkheid tot uitbreiding van de zomerterrassen in 2021. Het college roept de ondernemers op om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen. 

Uit de krant