Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Kwakman wint DesemAward ongevuld brood

Bedrijven

BUSSUM - Kwakman, de Echte Bakker uit Bussum, heeft de DesemAward gewonnen in de categorie Ongevuld brood. Een prachtige prestatie bij deze vijfde editie van de DesemAwards die in Wageningen heeft plaatsgevonden.

In samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos organiseert het Gilde deze awards al voor de vijfde keer. Er werden 48 desembroden ingezonden die gekeurd zijn door Mike Onasse, lid van het Nederlands BoulangerieTeam en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos.

Tekst loopt verder onder de foto.

Christiaan Kwakman en Joey Haage zijn samen de desembakkers binnen het familiebedrijf. De inzending uit het assortiment Gooisch Authentiek werd met veel zorg gebakken en gebracht voor de keuring. Kwakman was heel blij toen hij de uitslag hoorde van Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde: “Dit is echt heel mooi. Desembrood is een lekker en authentiek product waarvoor je echt naar de ambachtelijke bakker komt. Super dat we met onze ongevulde variant het beste scoren.”

Complimenten

Keurmeester Van Scheijndel: “Het brood van Kwakman ziet er prachtig ambachtelijk uit en heeft een heel mooie korstkleur. Ook zijn de spekkigheid van de kruim en de krokante korst die zo specifiek zijn voor desembrood heel erg goed. Mijn complimenten voor dit lekkere brood.”

De klanten van Kwakman zijn natuurlijk de uiteindelijke winnaars, want zij kopen dit beste desembrood in de winkels in Bussum, Naarden en Naarden-Vesting. “We gaan er wel een feestje van maken”, laat Jolanda Kwakman weten. “De award heeft een mooie plaats in de winkel gekregen en natuurlijk gaan we heel veel Gooisch Authentiek desembrood bakken.”

Uit de krant