Na een druk op de rode knop kwam een scherm met de website naar beneden.
Na een druk op de rode knop kwam een scherm met de website naar beneden. Foto: Gooi Meetings

Gooi Meetings: bedrijven inspireren hier te komen

Bedrijven

GOOISE MEREN - Burgemeester Nanning Mol van Laren heeft gisterenmiddag in Singer Laren met een druk op een grote rode knop Gooi Meetings gelanceerd. Hier presenteren elf locaties uit de regio zich om gezamenlijk bedrijven te inspireren om naar het Gooi te komen voor hun evenementen.

De elf locaties liggen in Gooise Meren, Weesp, Laren en Hilversum en zijn: Forteiland Pampus, Singer Laren, Fort Uitermeer, Beeld & Geluid, Vorstin, M-Mediagebouw, De Kwekerij Hilversum, Museum Hilversum, Studio 21, Gooiland en Muziekcentrum van de omroep. Dat kan in de toekomst nog uitgebreid worden.

Belang samenwerking
Tessa Meershoek van Hilversum Marketing, dat samenwerkt met de organisaties in Gooi Meetings, opende de bijeenkomst. Ze legde het belang uit van de samenwerking. “Waarom ver weg gaan voor een heisessie als je dat ook in het Gooi kan doen? Waarom naar Amsterdam voor een zakendiner als je dat ook hier kan doen? Het Gooi is dè plek voor een zakelijk evenement. Een congres houden kan hier ook en we zijn goed bereikbaar.”

Daarbij benadrukte ze dat het hier gaat om mooi, creatieve en unieke locaties en niet zomaar “ordinaire zalencentra.” Het Gooi heeft wat te bieden. Het succes van Gooi Meetings ligt in de samenwerking van de partijen. Ze willen elkaar versterken en zo samen meer zakelijke evenementen naar het Gooi halen waar ze allemaal van kunnen profiteren.

Gezicht geven
“Zeker in deze tijd belangrijk”, zei directeur Evert van Os van het Singer Laren. De samenwerking tussen de locaties startte met een initiatief van Singer Laren en Gooiland begin dit jaar. Daar kwamen Beeld & Geluid en Studio 21 al snel bij. Samen wilden ze op beurzen het Gooi een gezicht geven. Inmiddels is dat nu uitgebreid tot elf deelnemers en heeft het initiatief de naam Gooi Meetings gekregen.

Op 12 maart hielden ze in hetzelfde Singer Laren al een bijeenkomst om samen aan de slag te gaan. Toen gooide een persconferentie van het kabinet roet in het eten en moesten de deelnemers zich naar ‘huis’ spoeden om locaties plots af te sluiten. Nu de coronamaatregelen het toelaten, treden zij als collectief naar buiten met een flitsende website.

Wethouders
Die was na de druk op de rode knop van de Larense burgemeester op een scherm te zien en werd bewonderd door afgevaardigden van de meeste deelnemende locaties en de wethouders van Economische Zaken van gemeentes Hilversum, Wijdemeren en Gooise Meren.

Nanning Mol: “Je bent overal vandaan in 60 minuten in het Gooi en we hebben kwaliteit te bieden. We zijn niet onder een noemer te vangen, want er is een grote diversiteit. Met Gooi Meetings kunnen we al dat moois promoten. Ik wens iedereen veel succes met dit initiatief.”

Vibe
Tessa Meershoek: “Het merk Gooi Meetings staat met zijn fluor groene kleur, dynamische vormen en rauwe fotografie voor de vibe die zo typerend is voor Gooise eventlocaties: verrassend, creatief en uniek. Van weergaloze architectuur, prachtige vergezichten, medialocaties tot culturele hoogstandjes. En dat omgeven door bos, hei en water. In het Gooi weten we het. Nu de rest van Nederland nog.”

Uit de krant