Technisch onderwijs en bedrijfsleven ontmoeten elkaar bij vmbo Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

  Bedrijven

BUSSUM - R uim vijftig mensen uit het technisch onderwijs en bedrijfsleven namen woensdag deel aan de ontbijtbijeenkomst tijdens de Techniekdagen Gooi en Vechtstreek op locatie van Bouwmensen Gooi en Vechtstreek in Bussum.

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is de sleutel voor ontwikkeling van sterk technisch onderwijs in de regio, is daarbij de gedachte. Naomi Veldhoven en Christien Kock namen de deelnemers mee in de mogelijkheden van het Beta Challenge programma. 

In dit programma werken onderwijs en bedrijfsleven samen bij de invulling van de technische praktijkcomponent voor de vmbo theoretische leerweg. Deze technische praktijkcomponent is een verplichting vanuit het ministerie OCW en onderdeel van het programma Sterk Techniekonderwijs Het Gooi. Raymond Kok, projectleider van dit programma informeerde over de ontwikkelingen in de regio.

Aansluitend namen de deelnemers een kijkje bij de veertien workshops die tijdens de Techniekdagen worden gegeven voor de vmbo leerlingen. Ruim 1100 vmbo leerlingen nemen tijdens deze dagen deel aan het programma. Zij gaan zelf, actief, aan de slag met toepassingen in de techniek. 

Tijdens een anderhalf uur durend programma maken zij kennis met vier verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende workshops, zoals een workshop op het gebied van constructie van een brug, ICT, 3D Printing, productietechnologie in de metaal, de techniek van auto’s, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg en het programmeren van robots. 

Ook kunnen leerlingen aan de slag met podiumtechniek, is er een escaperoom met opdrachten uit de installatietechniek en kunnen leerlingen een graphics interchange format (gif) maken. De Techniekdagen vinden tot en met 6 maart plaats op locatie van Bouwmensen Gooi en Vechtstreek in Bussum.

Meer berichten