Eric Cornelissen voor Het Marketing Station.
Eric Cornelissen voor Het Marketing Station. (Foto: © Bob Awick )
De ondernemer vertelt

Cornelissen.Marketing laat je merk het werk doen

  Bedrijven

Cornelissen.Marketing richt zich met merkontwikkeling en webdesign op bedrijven die online beter zichtbaar willen worden.

"Voor ondernemers is het belangrijk om continu zichtbaar te zijn via verschillende kanalen. De aandacht van potentiële klanten verdeelt zich immers over verschillende media. De één ziet de advertentie in de krant en een ander het laatste bericht op social media", vertelt eigenaar Eric Cornelissen.

"Het is daarbij belangrijk dat ze onmiddellijk zien wat de dienstverlening van een onderneming oplevert." Een duidelijk merkconcept helpt hierbij en is bepalend voor het succes. "Ik leg zo’n merkconcept altijd uit met de kiwi uit ons logo. Verkoopt jouw merk zich als de sappigste kiwi of leg je nog steeds uit dat harige kiwi’s van binnen erg sappig zijn? Je moet dus niet vertellen wat je doet, maar juist wat dit oplevert.

Elk merk heeft iets unieks, maar bedrijven weten dit vaak niet zelf te benoemen. Voordat ik een website ontwerp, bepaal ik eerst wat het belangrijkste nut van een bedrijf of merk is. Vervolgens kijk ik welke emoties dit oproept, omdat beslissingen altijd met gevoel worden genomen. Met de juiste tekst, foto's en kleur kan een bedrijf zich onderscheidend presenteren. Een goede beeld- en kleurkeuze versterkt daarbij de communicatie van de website en social media."

Eric legt uit dat door deze stappen met een klant te nemen hij voor de juiste onlinezichtbaarheid kan zorgen. "Bedenk goed dat voordat men contact zoekt met jouw bedrijf meestal eerst de website wordt bezocht. Er wordt gekeken naar onlinereviews of berichten op social media. Een goede eerste indruk is dan goud waard. 

Ik zorg voor continuïteit op het gebied van marketing en communicatie door werk uit handen te nemen dat anders blijft liggen. Daarbij kan ik voor aanvullende dienstverlening terugvallen op de andere communicatiespecialisten die net als ik gevestigd zijn in Het Marketing Station op station Naarden-Bussum.”

Cornelissen Marketing, Stationsweg 3, Bussum, 06-573 23 699/035-524 24 69, eric@cornelissenmarketing.nl. Meer informatie staat op www.cornelissenmarketing.nl.

Meer berichten