Shylo Hagedoorn in de sfeervol ingerichte beddenspeciaalzaak Slaapwereld.
Shylo Hagedoorn in de sfeervol ingerichte beddenspeciaalzaak Slaapwereld. (Foto: © Bob Awick )
De ondernemer vertelt...

Bij Slaapwereld vind je altijd het juiste bed voor een goede nachtrust

  Bedrijven

Slaapwereld is een sfeervol ingerichte beddenspeciaalzaak met persoonlijk advies voor een goede nachtrust. In de showroom is een uitgebreide collectie boxsprings, matrassen, toppers, ledikanten, bedbodems, dekbedden, kussens en bedtextiel.


Filiaalmanager Shylo Hagedoorn van Slaapwereld vertelt dat goed slapen belangrijk is en dat begint met het juiste matras en het juiste kussen. "We slapen gemiddeld zeven à acht uur per dag en om goed uitgerust wakker te worden is een perfect liggend matras heel belangrijk. Daarnaast het kussen om je nek te ondersteunen en ook een dekbed dat niet te warm is en goed ventileert."

"Als een klant bij ons in de winkel komt, gaan we altijd eerst een persoonlijk gesprek aan om erachter te komen wat de slaapwensen zijn. Ook vragen we of er fysieke klachten zijn zoals rug- en nekpijn en wat de slaaphouding is: ben je een zij- of rugligger, want dan heb je vaak een ander matras nodig. Natuurlijk is er ook een verschil tussen mannen en vrouwen als het om een matras gaat. Mannen zijn vaak langer, zwaarder en breder in de schouders en willen graag een steviger matras en vrouwen kiezen voor een zachtere variant door de rondingen van het lichaam. Elk mens is uniek qua slaapcomfort en daarom is het altijd maatwerk.

Het gaat niet alleen om het matras, maar ook om het juiste kussen. De combinatie van een kussen en matras is heel belangrijk voor je lighouding, omdat je altijd een rechte lijn moet hebben met je ruggengraat en nekwervels. We hebben kussens in ons assortiment met verschillende hoogtes, vullingen en vormen zoals een vormvast kussen dat je nek en hoofd altijd op dezelfde manier ondersteunt of een kussen met natuurlatex. Dit hoofdkussen geeft ondersteuning, ontspant en vormt zich naar je hoofd, nek en schouders. Dit kan nek- en hoofdpijn voorkomen en bijdragen aan een goede nachtrust.

Een bed en kussen moeten naadloos aansluiten op jouw lichaam, zodat het goed ondersteund wordt. Het is daarom belangrijk dat klanten zelf kunnen ervaren hoe een matras en het kussen liggen. Als het alleen om een matras gaat, vragen we wat voor bedbodem een klant thuis heeft. Dat kan dan een lattenbodem, spiraal of boxspring zijn, want het moet elkaar goed ondersteunen. In de winkel hebben we matrassen en bedden in het midden- en hoogsegment van de beste merken als M-Line, Velda, Pullman en Serta. Voor elk budget is hier altijd iets te vinden.

Een aantal merken heeft een omruilgarantie. Want je kunt bij ons proefliggen, maar het kan natuurlijk voorkomen dat een matras heel anders aanvoelt omdat je al vijftien jaar op hetzelfde matras hebt geslapen. Het is dan ook echt nodig dat je zeker vier weken de tijd neemt om aan je nieuwe matras te wennen. Als je na die periode niet het gevoel hebt dat het matras bij je slaaphouding past en de juiste zones zoals schouders, benen en heupen niet goed ondersteunt, kun je het matras ruilen." 

Slaapwereld heeft ook een groot assortiment dekbedden en bedtextiel in diverse maten en kleuren. "We kunnen dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenovertrekken op maat maken in de kleur die de klant wil. De bedden kun je bekijken in onze winkel die we ingericht hebben met kasten, lampen en opgemaakte bedden. Nu is er uitverkoop op de showroommodellen om plaats te maken voor de nieuwe collectie. We gaan altijd naar vakbeurzen voor de nieuwste trend op slaapgebied en die komen dan ook in onze winkel. Maar wat bij ons vooropstaat is het slaapadvies op maat met de juiste bedbodem, het juiste matras en het juiste kussen, zodat klanten met een fijn gevoel de winkel uit gaan."

Slaapwereld Bussum, Brinklaan 78, Bussum 035-642 19 22, bussum@slaapwereldonline.nl. Meer informatie staat op www.slaapwereldonline.nl.

Meer berichten